Foci Eb

2024.06.25. 16:58

Szakértői szemmel

A labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi játéknapját egy-egy szakértővel értékeljük, aki elmondja, hogyan látta az aktuális mérkőzéseket. A magyarokat is érintő B csoport hétfő esti harmadik fordulója két összecsapásáról Csató Sándor, a Békéscsaba 1912 Előre NB II.-es labdarúgócsapata vezetőedzője fejtette ki meglátásait.

Bakulya Mihály

Csató Sándor szerint a spanyolok a végső győzelmet is megszerezhetik

Albánia–Spanyolország 0–1
A spanyolok a biztos csoportgyőzelem tudatában léphettek pályára, ennek megfelelően azok a játékosok kaptak lehetőséget, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. Mindez nem igazán látszott meg a teljesítményükön, legfeljebb a helyzetkihasználásban maradtak el, de így is megérdemelten nyertek. Ha így folytatja az ibériai együttes, akár a trófeát is elnyerheti. Az albánoktól dicséretes volt, hogy egyáltalán eljutottak idáig, és nem maradtak pont nélkül egy ilyen erős kvartettben.

Horvátország–Olaszország 1–1
A horvátoké egy nagy öregeket felvonultató generáció, melynek vélhetően az utolsó világversenye ez. Hozzánk hasonlóan, a házuk táján is vészhelyzet volt, ennek megfelelően alaposan összekapták magukat. Az elhibázott tizenegyes után sem csüggedtek, ennek jutalmául Modrics hamarjában feledtette hibáját. Az utolsó pillanatokig tűzben és versenyben voltak a déli szomszédjaink, meglepően jól néztek ki, a végén kapott balszerencsés gól azonban nehéz helyzetbe hozta őket, nekünk viszont mondanom sem kell, hogy milyen jól jött! A fiatalításba kezdett címvédőnek sem volt mindegy az eredmény. Bár a játékban akadtak hiányosságai, egyetlen pillanatra sem adta fel, ment előre, ez a mentalitás hozta meg az utolsó percben elért egyenlítő találatot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában