Kitüntetések

2024.08.31. 10:10

Önkormányzati elismeréseket vehettek át a Békés vármegyei rendőrök

Augusztus 20-a alkalmából Nagy Lajos r. alezredes, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vezetője Polgármesteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült, Diószegi Imre r. zászlós, a Sarkadi Rendőrkapitányság nyomozója pedig „Sarkad Város Közszolgálatáért” kitűntető címet vehetett át az állami ünnepen.

Vincze Attila

A hírről a Békés vármegyei rendőrség számolt be a minap Facebook-oldalán. Mint írták, Nagy Lajos r. alezredes 1992-ben Mezőhegyesen lett tiszti körzeti megbízott, majd az 1993-ban alakult kevermesi rendőrőrs parancsnokaként szolgált. Három évvel később került be a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol alosztályvezető, majd 17 évig rendészeti osztályvezető volt, közben 10 évig a megyei csapaterő század parancsnoka volt. 

Augusztus 20-a alkalmából Nagy Lajos r. alezredes, a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vezetője Polgármesteri Elismerő Oklevél kitüntetésben részesült

A kapitányi feladatok ellátásával 2014-ben bízták meg, 2016-tól kinevezéssel Békés vármegye legnagyobb rendőrkapitányságát vezeti. Vezetői pályafutása során mindig nagy hangsúlyt fektet a változó jogszabályi környezet elsajátítására, betartatására a beosztottak viszonylatában. Helyzetfelismerő, problémamegoldó, konfliktusfeloldó készsége kimagasló. Konstruktív és kreatív gondolkodású, munkáját a céltudatosság és a megbízhatóság jellemzi. A rászabott feladatokat eredmény-orientáltan, ugyanakkor lényegre törően, pontosan hajtja végre. A vezetői utasításokban foglalt előírásoknak folyamatosan megfelel, amely összességében hozzájárul a kapitányság jó eredményéhez.

Diószegi Imre r. zászlós 2006-ban kezdte rendőri pályafutását a Sarkadi Rendőrkapitányságon. Először járőrként szolgált, majd 2011 óta bűnügyi nyomozóként végzi munkáját. A rábízott feladatokat mindig lelkiismeretesen végzi el, szakmai tudása, precizitása példaértékű. A vezetői utasításokat maradéktalanul végrehajtja, a napi munkában és a nehezen megoldható ügyben is kiválóan helytáll. Feletteseivel és kollégáival is jó kapcsolatot ápol, elismerik és tisztelik őt.

Diószegi Imre r. zászlós, a Sarkadi Rendőrkapitányság nyomozója „Sarkad Város Közszolgálatáért” kitűntető címet vehetett át az állami ünnepen
Fotó: Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldala

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában