Életműdíjat is kapott

2024.09.14. 19:35

Gyászolják a kondorosi kézilabda legendáját, Kerepeczki Györgyöt

Pénteken, 82 éves korában elhunyt a kondorosi önkormányzat által idén februárban Életműdíjban részesített, mindenki által szeretett és megbecsült Kerepeczki György, aki rengeteget tett a település sportjáért. Kitartása, munkabírása, sportágának példaértékű szeretete és Kondoros jó hírének öregbítése példa lehet a jövő generációinak számára is.

Nyemcsok László

Kerepeczki György Békéscsabán született, és ott élt gyerekként. 16 évesen a felnőtt NB-I-ben folytatta pályafutását nagypályás kézilabdásként. A középiskolai évek alatt ismerkedett meg későbbi feleségével, a kondorosi Czirbusz Sárival.

kerepeczki györgy, kézilabda, elhunyt
Az idén februári Életműdíj átadásán Ribárszki Péter (balra), Kerepeczki György, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Kozsuch Kornél alpolgármester Forrás: Kondoros hírek, képek…/Facebook

Házasságkötésük után Kerepeczki György a kondorosi ruházati boltban kapott állást, amit akkor Laurinyecz István vezetett, aki megszállott kézilabdás volt. Kerepeczki Györgyöt NB-I-es múltját ismerve felvette az üzletbe, és kérte, legyen segítségére a helyi kézilabda-szakosztály megalakításában. Csapattagként, egyúttal edzőként is tevékenykedett.

A kondorosi férfi kézilabdában több korosztályt kinevelt a hosszú évek során, akikre méltán volt büszke. Később foglalkozott a női csapattal is. Edzősködése után sem maradt kézilabda nélkül, mert Szrnka Mihállyal megyei játékvezetők lettek. Sikerült az országos NB-II-es kézilabda játékvezetői keretbe bekerülniük.

Kerepeczki György sokat köszönhetett feleségének, aki mindig támogatta őt a pályafutása során. Sárika nem sokkal ezelőtt hunyt el, és ahogy Gyuri bácsi mondta: ,,nemsokára megyek utána”.

 

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában