TOP Plusz

2024.09.14. 15:52

Tíz férőhelyes parkolót építettek az okányi rendelőnél

Megújult külsőleg Okányban az orvosi rendelő épülete, az udvarában pedig parkolókat alakítottak ki – mondta Szívós László polgármester.

Licska Balázs

A közelmúltban befejezett beruházásra a TOP Plusz keretében pályázott sikerrel és nyert el 28 millió forintos támogatást az önkormányzat – ismertette. A helyi egészségügyi infrastruktúra fejlesztése keretében megújították az épület homlokzatát: javították a hibákat, valamint festettek, mázoltak, az eddigihez képest némileg más színt is kapott az épület.

orvosi rendelő, okány, parkolók, fejlesztés, top plusz
Az orvosi rendelő udvarán parkolókat építettek – mutatta Szívós László polgármester. Fotó: Licska Balázs

Mivel kerékpársávot alakítottak ki az épület előtt, megszűnt itt a parkolás lehetősége, ezért vált szükségessé, hogy az udvaron építsenek ki férőhelyeket. Ennek mentén tíz férőhelyes parkolót alakítottak ki, mentő számára külön beállóval. Továbbá az orvosi rendelő és a konyha épületének közös bejáratát térkövekkel rakták ki, ezt a munkát közfoglalkoztatottak végezték.
Szívós László polgármester elmondta, hogy az orvosi rendelő épületében két háziorvos és egy fogorvos rendel, valamint itt működik a védőnői szolgálat is. Az épület korábban a Magyar Falu Programnak köszönhetően belsőleg is megújult, festettek és mázoltak, valamint korszerűsítették az elektromos rendszert. Emellett eszközöket ugyancsak vásároltak a szakemberek számára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában