„Verd szét a kocsmát!”

2024.09.15. 19:41

Asztallábbal csapott le a kocsmárosra a vésztői férfi

Társtettesként, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy vésztői pár, egy 38 éves, büntetett előéletű nő és egy 53 éves, büntetlen előéletű férfi ellen, akik egy helyi kocsmában randalíroztak. Az ügyészség vádiratában közérdekű munka kiszabására tett indítványt. A járási ügyészség indítványa szerint a nyomozás során felmerült, közel 175 ezer forintos bűnügyi költséget is nekik kell majd megfizetniük.

A vádirat szerint a férfi és a nő idén április 4-én, az esti órákban feldúlt állapotban érkezett Vésztőn az egyik sörözőbe. Megjelenésük oka az volt, hogy a nőnek a vendéglőstől elszenvedett bántalmazását megtorolják. Ezért a férfi magával vitt egy 83 cm hosszú, 4,5 cm átmérőjű, fából készült asztallábat.

kocsma, randalírozás, férfi, nő
Egy kocsmában randalírozott a férfi és a nő. Fotó: Illusztráció / Gettyimages

A vendéglős feje elé tartott kézfejére ütött

A férfi az asztallábbal hadonászni kezdett, és kiabálva érdeklődött, ki bántotta az élettársát, és miért, a nő pedig biztatni kezdte, hogy verje szét a kocsmát. A férfi két alkalommal a vendéglős feje elé tartott kézfejére ütött, a nő pedig poharakkal és egy hamutállal dobta meg. 
Amikor a vendéglős megkért egy vendéget, hogy értesítse a rendőrséget, a férfi elment az italozóból, a nő is kilépett a teraszra, de mérgében a bejárati ajtó melletti ablak üvegét kézzel még beütötte. Ezzel 25 ezer forintos kárt okozott, melyet a nő megfizetett.
Az ügyészség álláspontja szerint a terheltek erőszak alkalmazásával, emberi élet kioltására alkalmas tárggyal akartak megtorolni egy általuk sérelmesnek vélt esetet. Tettükkel megzavarták a vendéglátóhely nyugalmát, erőszakos viselkedésük kihívóan közösségellenes volt. Alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat váltson ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában