Segédeszközét vitték el

1 órája

Lopott elektromos moped cserélt gazdát Battonyán, de a tettes lebukott

Fontos segédeszköz tűnt el egy nőtől az elmúlt hétvégén, Battonyán. Az elektromos moped azonnal gazdát is cserélt, a tettes ugyanis rögtön eladta, de az egyik helyi rendőr, Simon János zászlós nyomon tudta követni az útját. Így a nehezen mozgó tulajdonos visszakapta közlekedési eszközét.

Nyemcsok László

Az elektromos moped kint állt a nő battonyai házának udvarán szombaton este, mégpedig feltöltve. Miután vasárnap reggel nem találta, a közösségi oldalán kétségbeesetten kért segítséget az ismerőseitől, majd kora délután hívta a rendőrséget.

elektromos moped
Simon János körzeti megbízottnak köszönhetően került elő a lopott elektromos moped 
Forrás: BVRFK

Megtudta a körzeti megbízott, kihez került az elektromos moped

A helyi körzeti megbízott, Simon János jól ismeri a várost és az embereket is. Ennek köszönhetően rövid idő alatt megtudta, hogy egy férfi éppen akkor vett egy elektromos járművet. Elment hozzá, megnézte az új szerzeményt, és kiderült, hogy a keresett, kék moped cserélt gyorsan gazdát.

A vevő elmondta a rendőrnek, hogy kinek fizetett érte, a körzeti megbízott pedig indult is tovább, és megkereste, kérdőre vonta az eladót.

A tolvaj elismerte, hogy korábban, amikor látogatóban a nő házának környékén járt, kinézte magának a járgányt. Kihasználta, hogy nincs kerítés, ellopta, és 15 ezer forintért eladta egy ismerősének. Azt hazudta neki, hogy az egyik rokonától kapta munkadíj fejében, de nem tudja használni. Ez igaz is, mert már hazafelé úton elesett vele, de az nem volt igaz, hogy kapta.

A nő hálás volt, mert nagy szüksége van a mopedre

Az elektromos moped visszakerült tulajdonosához. A körzeti megbízott így néhány óra alatt megoldotta az ügyet. A nő nagyon hálás a gyors intézkedésért, mert nagy szüksége van a mopedre. A rendőr még az eséskor leesett tükröt is visszavitte neki. A 35 éves, battonyai férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság lopás miatt büntetőeljárást indított.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában