Szén-monoxid

6 órája

Ismert magyar zenész hunyt el a gyomaendrődi kettős tragédiában

Egy ismert magyar zenész az áldozata a napokban történt gyomaendrődi szén-monoxid-mérgezésnek. Mint megírtuk, a lakócsónakban történt gyomaendrődi tragédia két halálos áldozattal járt.

Beol.hu

Arról érkezett bejelentés kedden a katasztrófavédelemhez, hogy a Hármas-Körösön, Gyomaendrődnél egy lakócsónakban ketten vannak, de nem adnak életjelet magukról. A gyomaendrődi és a szeghalmi tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők partra vontatták a járművet. A lakócsónakban ketten életüket vesztették, a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett segíteni rajtuk. A katasztrófavédelemnél közölték azt is, hogy a lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét. A gyomaendrődi tragédia pontos okát és körülményeit a hatóság vizsgálja. Információink szerint a két férfi gyakorlott horgász volt.

gyomaendrődi tragédia, elhunyt, horgász
Horgásztak a gyomaendrődi tragédia áldozatai, egyikük a győri zenei élet meghatározó alakja volt. 
Fotó: Katasztrófavédelem

Gyomaendrődi tragédia: ismert zenész az egyik áldozat

A tragédia után a magyar zenei élet is feketébe borult – írta meg cikkében a Metropol. Információik szerint az egyik áldozat, B. László ugyanis Győr-szerte híres dobos volt. A férfi a helyi Hoppáré nevű zenekar dobosaként játszott, az együttes népszerű volt a helyi zenei életben: heti rendszerességgel léptek fel bárokban, kulturális esteken és különböző programokon. 

A Hoppáré közösségi oldalán így búcsúztak: 

Ma egy barátunk elköltözött Istenhez.. Nagyon fog hiányozni. Vele kezdtük a Hoppárét és pár napja még együtt játszottunk... Isten veled Laca.

Életet menthetett volna itt is a szén-monoxid-érzékelő

Egy köbméter gáz elégetéséhez mintegy tíz köbméter levegő szükséges. Ha a levegő-utánpótlás nem biztosított, akkor tökéletlen égés megy végbe, amelynek során szén-monoxid keletkezik. Szén-monoxid-érzékelő használatával a hasonló tragédiák elkerülhetők, az érzékelők időben jeleznek, amikor még van idő cselekedni, menekülni – hangsúlyozták a katasztrófavédelemnél.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában