Kétmilliárdos kár

2 órája

Valami bűzlött a kamionban: hamis parfümök tízezrei kerültek elő - videóval

Közel 46 ezer darab hamis parfüm akadt fenn a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának ellenőrzésén Békés vármegyében. A gyulai határátkelőhelynél kiterelt kamion az okmányok alapján fűnyíróalkatrészeket, üvegeket, kamerákat, szekrényeket és hegesztőgépeket szállított, mégis hamis parfümök kerültek elő. A kár kétmilliárd forint körül mozog.

Papp Gábor

A pénzügyőrök egy magyar kamiont tereltek ki a gyulai határátkelőhely egyik ellenőrzési pontjára, hogy átvizsgálják rakományát. A jármű a bemutatott okmányok alapján fűnyíróalkatrészeket, üvegeket, kamerákat, szekrényeket és hegesztőgépeket szállított Görögországból Lengyelországba. 

hamis parfüm, kamion, határátkelőhely
Közel 46 ezer darab hamis parfümöt foglaltak le. 
Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal

Hamis parfümök: sikítva árulkodtak

Az egyenruhásoknak a raktér átvizsgálásakor feltűnt, hogy minden dobozt egyesével, műanyag fóliába csomagoltak, ezért úgy döntöttek, hogy mindenképpen a ládák mélyére néznek. A platóról egymás után kerültek elő az ismert márkajelzésű, Chanel, Gucci, Giorgio Armani, Tabacco Vanilie, Paco Rabanne illatszerek, amik csomagolása és szállítási körülményei szinte sikítva árulkodtak arról, hogy azok mindegyike hamisítvány – tájékoztatta lapunkat Juhászné Prantner Etelka pénzügyőr százados, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Bevetési Igazgatósága sajtóreferense. A termékeket a jogtulajdonosok képviselői is megvizsgálták, és megerősítették a járőrök gyanúját.

Közel 46 ezer darabot foglaltak le

A pénzügyőrök 45 ezer 840 darab jogsértő parfümöt foglaltak le, amelyek közel kétmilliárd forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indult eljárás.

A NAV kiemelt feladata, hogy kiszűrje a hamis termékeket a piacról, mert azok nemcsak a gazdaság szereplőinek okoznak jelentős károkat, hanem a vásárlókra nézve egészségi, vagy minőségi kockázatot is jelenthetnek. A vármegyében, illetve Gyulán nem az első ilyen jellegű eset.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában