Katasztrófavédelem

2 órája

Tragédia a vízen: ketten haltak meg egy lakócsónakban Gyomaendrődnél

Halálos tragédia történt kedden Gyomaendrődnél, a Hármas-Körösön – ismertették a katasztrófavédelemnél. Egy lakócsónakban ketten életüket vesztették, vélhetően szén-monoxid-mérgezés miatt.

Beol.hu

Arról érkezett bejelentés kedden a katasztrófavédelemhez, hogy a Hármas-Körösön, Gyomaendrődnél egy lakócsónakban ketten vannak, de nem adnak életjelet magukról. A gyomaendrődi és a szeghalmi tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen lévők partra vontatták a járművet. A lakócsónakban ketten életüket vesztették, a gyors beavatkozás ellenére sem lehetett segíteni rajtuk – ismertették.

lakócsónak, elhunyt, szén-monoxid
Ketten vesztették életüket egy lakócsónakká átalakítható csónakban kedden Gyomaendrődnél, a Hármas-Körösön. Illusztráció: MW-archív

Gázüzemű tűzhely működött a lakócsónakban

A katasztrófavédelemnél közölték azt is, hogy a lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét. A tragédia pontos okát és körülményeit a hatóság vizsgálja.

Életet menthetett volna itt is a szén-monoxid-érzékelő

Egy köbméter gáz elégetéséhez mintegy tíz köbméter levegő szükséges. Ha a levegő-utánpótlás nem biztosított, akkor tökéletlen égés megy végbe, amelynek során szén-monoxid keletkezik. Szén-monoxid-érzékelő használatával a hasonló tragédiák elkerülhetők, az érzékelők időben jeleznek, amikor még van idő cselekedni, menekülni – hangsúlyozták a katasztrófavédelemnél.

A  lakócsónakban egy gázüzemű tűzhely működött, amely elhasználhatta a lakótér levegőjét. Fotó: Katasztrófavédelem

A rendőrség is vizsgálja a tragédia körülményeit

A rendőrségen ismertették, hogy a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt nyomozást rendelt el és vizsgálja a tragédia körülményeit.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában