sokszínűség

2 órája

Uniós előadás, Erasmus-nap és nagyköveti program a Belvárban

Dr. Villányi József előadásának napján kapta a békéscsabai Belvárosi az örömteli hírt, hogy bekerült az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programba.

dr. Nagy Szilvia

Immár harmadik alkalommal tartott előadást a békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnáziumban dr. Villányi József. Az Európai Parlament horvát fordítóirodájának vezetője az Európai Unió működéséről, az uniós állampolgárságról és gyakornoki programról, valamint a diákok előtt álló külföldi továbbtanulási, munkavállalási lehetőségekről beszélt a gimnazistáknak. Dr. Malatyinszki Anita igazgató elárulta, éppen az előadás napján kapták az örömteli hírt: intézményük bekerült az Európai Parlament Nagykövet Iskolája programba.

Dr. Villányi József nem először tartott előadást a Belvárban.

–  Diákjaink és tanáraink junior és szenior nagykövetként részt vehetnek majd különféle európai uniós, fővárosi programokon, versenyeken, sőt, lehetőségük adódhat meglátogatni az Európai Parlamentet. Már megkezdtük az iskolában az Európa-terem kialakítását is – részletezte. Az intézményvezető hozzáfűzte, Erasmus-napot is tartottak pénteken; azok a pedagógusok meséltek a diákoknak élményeikről, akik jártak már korábban nyelvi- illetve továbbképzési utakon Spanyolországban, Izlandon, Hollandiában.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában