Díjak átadása

2023.12.25. 11:23

Közgyűlést tartott Eleken az országos román önkormányzat - galériával

A Magyarországi Románok Országos Önkormányzatának kihelyezett ünnepi közgyűlését tartották meg a napokban a Reibel Mihály Városi Művelődési Házban – ismertette Szelezsán György, Elek polgármestere.

Vásári Erzsébet

Ünnepi hangulat

Forrás: Facebook

Hangsúlyozta: megtisztelő, hogy városuk adhatott otthont ennek az eseménynek, ahol átadták a Magyarországi Románokért Díjakat. Az ünnepség fényét ráadásul emelte az Eleki Román Általános Iskola diákjai által előadott színvonalas műsor is.

Magyarországi Románokért Díjban részesült Mazsu Jenőné, a Pocsaj Román Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, valamint Bágy György, a magyar népművészet mestere, az Eleki Román Hagyományőrző Táncegyesület vezetője. Posztumusz elismerést kapott Roxin László író, újságíró.

Szelezsán György elárulta: Bágy György eleki néptáncos, hagyományőrző, a magyar népművészet mestere a román nemzetiségi hagyományok ápolását és továbbadását szolgáló több évtizedes közösségépítő tevékenysége elismeréseként vehette át Magyarországi Románokért Díjat. Hozzátette, hogy Elek és lakossága rendkívül büszke Bágy György életútjára és munkásságára.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában