Összefoglaló

2024.06.14. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 14.

A péntek sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. június 14-én.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 37 éves büntetlen előéletű dobozi férfival szemben, aki elsőbbségadási kötelezettségének elmulasztásával okozott súlyos következményekkel járó közlekedési balesetet.

Esőzés okozta földcsuszamlás miatt életét vesztette egy ötéves fiú Ausztriában, hétéves társa pedig könnyebben megsérült egy Graz közelében található erdőben – közölték az osztrák hatóságok.

Az uniós polgárok hatvan százaléka nem ért egyet az új migrációs paktummal. Egy friss közvélemény-kutatás szerint Európa-szerte csökken a biztonságérzet a migráció hatására.

Nem hagyjuk magukra a Henkel körösladányi gyárának munkavállalóit – hangsúlyozta Dankó Béla. A térség országgyűlési képviselője elmondta, a Nemzetgazdasági Minisztérium segítséget biztosít a Henkel körösladányi gyárbezárásában érintett, közel 500 munkavállalónak. A szaktárca figyelemmel kíséri a Henkel Magyarország Kft. működését, a munkavállalókat érintő változásokat.

Hamarosan kihirdetik a fővárosi újraszámlálás eredményét. Az érvénytelen szavazatokat már napközben összeszámolták, de csak most hirdetnek eredményt. A folyamatot élőben követheti oldalunkon.

Megdöbbentő nyilatkozatot tett Suhajda Szilárd özvegye. Legindi Tímea nem akarja, hogy a férje holttestét lehozzák a Mount Everestről.

Pénteken elkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság, és a hangulat kifejezetten bizakodó a magyar válogatott játékát és teljesítményét illetően. A szervezett foci nemzeti tizenegyünk védjegye lett az elmúlt években. Békéscsabaiakat kérdeztünk meg, milyen szereplésre számítanak a magyar csapattól.

Némileg nőtt 2023-ban 2022-höz képest a regisztrált bűncselekmények száma Vésztőn – derült ki a képviselő-testület nemrég tartott ülésén, amelyen szó volt a rolleresekről, valamint arról is, hogy 70-es táblát kérnek a Békési útra, ahol csak 50 kilométer/órával lehet most hajtani.

Elkezdődött Békéscsabán pénteken az I. Országos Kamionos Találkozó és Fesztivál. A repülőtéri programsorozatra több mint 350 busz és kamion regisztrált, rengeteg résztvevőt, érdeklődőt várnak.

A gyermekek mezőgazdaságról alkotott elképzelései, élményei jelentek meg rajzaikban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés Vármegyei Igazgatóságának rajzpályázatán. A Csabagyöngye Kulturális Központ ifikaszinójában pénteken eredményt hirdettek. A rendezvényen részt vett Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a Magosz országos elnöke, Herczeg Tamás országgyűlési képviselő és Kozsuch Kornél, a NAK, valamint a Magosz Békés vármegyei elnöke.

Az afrikai elefántok a nevükön szólítják egymást, mint az emberek. A felfedezés közelebb vihet, hogy jobban megértsünk más állatokat – és saját magunkat is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában