Fejlesztés

2024.06.06. 18:18

Plusz százmillió érkezik a battonyai szerb iskola tornacsarnokára

A kormány napokon belül 100 millió forintot biztosít a battonyai szerb iskola tornacsarnokának befejezésére – erről Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára beszélt csütörtökön Szegeden. A helyi román iskola pedig egy kisbuszt kap.

Beol.hu

A magyar kormány támogatja a szerb nemzetiségi oktatási intézmények fejlesztését – jelentette ki a Délmagyarország tudósítása szerint az államtitkár csütörtökön Szegeden. Az államtitkár beszélt arról is, hogy a kormány napokon belül 100 millió forintot biztosít a battonyai szerb iskola tornacsarnokának befejezésére. Ez a fejlesztés a szerb nemzetiség mellett a románt is érinti, mivel a tornatermet a román iskola diákjai is használják majd. Ennek megkönnyítésére jövőre egy kisbuszt biztosítanak a helyi román iskolának.

soltész miklós, battonya, szerb iskola, tornacsarnok
Soltész Miklós államtitkár jelentette be a forrás érkezését. Fotó: MW-archív

Soltész Miklós kitért arra is, a vajdasági magyarság megmaradása szempontjából fontos, hogy a közösség politikai képviselete miként tud együttműködni a szerb vezetéssel. A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) az elmúlt több mint egy évtizedben - a Kárpát-medencei magyarság számára példát mutatva – bizonyította, hogy jól politizálva, az értékek mellett kiállva eredményesen lehet részt venni a közélet alakításában, formálásában. Az államtitkár arra biztatta a vajdasági magyarokat, hogy az európai parlamenti (EP) választásokon adják szavazatukat a Fidesz listájára. Hiszen a közösség saját maga tapasztalta meg, milyen szörnyű és milyen pusztítást okoz egy háború, ezért fontos, hogy a békességet képviselő politikusok kerüljenek az EP-be.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában