Segítség

2024.06.06. 07:08

A Belvár jótékonysági könyvvásárral gyűjtött a beteg gyerekek javára

A Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium is gyűjtött a Démétér Alapítvány új GyöngyHáz terápiás központja számára. Az iskola jótékonysági könyvárusítást szervezett, amelyen több, mint 240 ezer forint gyűlt össze.

dr. Nagy Szilvia

Dr. Malatyinszki Anita igazgató elmondta, hogy a használt könyveket a tanulóink és szüleik, hozzátartozóik, valamint nyugdíjas pedagógusok gyűjtötték össze. Körülbelül 300-400 darabot adtak el, zömmel gyerekkönyvek találtak új gazdára.

Sokféle könyvből lehetett válogatni az iskola előtti standnál
Sokféle könyvből lehetett válogatni az iskola előtti standnál. A szerző felvétele

– A segítő szándék hozzátartozik a mindennapjainkhoz. Gyermekek között vagyunk életünk szinte minden pillanatában, szívünkön viseljük a sorsukat. Amikor beteg kicsikről van szó, még inkább igyekszünk megoldást találni a problémájukra. A jótékonykodás példaértékű a közösségünk számára, a gyerekek megtanulják, hogy a segítségnyújtás jó érzést ad, nemcsak annak, aki rászorul, hanem annak is, aki adni tud. Fontosnak tartjuk, hogy a diákjaink nyitottabbá és elfogadóbbá váljanak iskolai éveik alatt – sorolta Dr. Malatyinszki Anita.

A Belvár becsületkasszájába 240 ezer forint gyűlt össze. Az iskola a teljes bevételt a csontvelő-transzplantáción átesett gyerekek mindennapjainak megkönnyítésére, életminőségének javítását célzó beszerzésekre ajánlja fel. Az igazgatónő hangsúlyozta, az akció után az iskolai szülői szervezet jelezte, hogy a közeljövőben is szeretné folytatni az adománygyűjtést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában