Találkozó

2024.06.28. 14:42

Magyardombegyházon ismét falugondnokokat fogadtak

Találkozót szervezett a napokban a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesülete Magyardombegyház önkormányzatával közösen. A dél-békési település nem először volt házigazda. 2021-ben már vendégül látta ezt a szakmai közösséget, a falugondnokokat.

Csete Ilona

A falu- és tanyagondnokságot működtető Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés, Pest és Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei települések polgármestereit, falugondnokokokat, tanyagondnokokat, jegyzőket, intézményvezetőket hívtak és várták a csütörtöki összejövetelre Magyardombegyházra.

falugondnokok, találkozó, magyardombegyház
Dinyés Ildikó vendéglátóként köszöntötte a falugondnokokat, a más településekről érkezetteket. Fotó: Facebook

Évente többször találkozik a falugondnokok tagsága

Dinyés Ildikó polgármester köszöntője után Csörszné Zelenák Katalin, a Falugondnokok Duna-Tisza Közi Egyesületének az elnöke elmondta, hogy évente többször találkozik tagságuk. Dr. Simon Norbert, a Békés Vármegyei Kormányhivatal osztályvezetője az ellenőrzési tapasztalatait osztotta meg.
A polgármester bemutatta a községet, majd meghallgatták a helyi falugondnok beszámolóját, megköszönte Mladonyiczki Zoltánnal végzett 17 éves közös munkát – erről a település hivatalos közösségi oldalán is beszámoltak.
A résztvevők ellátogattak a magyardombegyházi vendégházakhoz, a kecskefarmot is megtekintették.

Mladonyiczki Zoltán a magyardombegyháziak falugondnoka. Fotó: Facebook

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában