Egészségmegőrzés

2024.06.06. 13:47

Gyalogosan indulnak Gellértegyházára

Az Orosházi Dr. László Elek Kórház Egészségfejlesztési Irodája (EFI) összefogva a Pünkösdi Zarándoklatért Egyesülettel, sétára hívja az időseket és fiatalokat. Az úti cél a Gellértegyházi Történelmi Szabadidő és Szórakoztató Emlékpark.

Csete Ilona

Az orosházi főtérről, az üveg körtefától pénteken 9 órakor indulunk, majd közel 7 kilométeres séta után érkezünk Gellértegyházára – ismerettete a részleteket Czank Klára. Az EFI vezetője elmondta, megérkezés után zsíros kenyérrel, zöldségekkel és limonádéval megvendégelik a gyaloglókat, de ezzel nem ér véget a program.

gyaloglás, jótékonyság
Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

– A helyszínen a Monspart Sarolta Egészséges Életmódért Alapítvány képviselője A gyaloglás szerepe az idősek életében címmel tart előadást, majd kollégáink testtömegösszetétel, BMI-, vázizom- és zsigeri zsírszázalék meghatározást, vércukorszint és vérnyomás mérést végeznek az érdeklődőknek – tette hozzá az irodavezető.

A programok végén természetesen visszafelé is gyalog indulnak a résztvevők, ám aki nem bírja a hosszabb távot, az a közeli megállóban felszállva autóbusszal is visszamehet a belvárosba.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában