Szeghalom

2024.06.28. 20:11

Elkezdődtek a honvédelmi táborok Békésben is

A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalj által szervezett, honvédelmi lovas tematikájú egyhetes tábor, pénteken ért véget Szeghalmon, a Várhelyi Táborban. Még több honvédelmi tábort rendeznek nyáron Békésben.

Dinya Magdolna

A honvédelmi táboroztatás 2016-ban 300 fővel indult, az idén már 47 helyszínen 125 táborban 4600 gyermek számára kínáltak tartalmas nyári időtöltést. A kikapcsolódás, élményszerzés biztosítása mellett fontos társadalmi cél, hogy a résztvevő gyermekek megismerkedjenek a Magyar Honvédséggel, a hadsereg tevékenységével. A Magyar Honvédség Dombay Miksa 4. Területvédelmi Ezred vitéz Fekete Imre 101. Területvédelmi Zászlóalja ötödik éve szervezi honvédelmi táborait, idén a lovas és sport tematikájú tábor mellett első ízben ejtőernyőst is szervez az érdeklődők számára.

honvédelmi tábor, lovas, gyerekek
Közel 40 gyermek részvételével rendezték meg a lovas tematikájú honvédelmi tábor Szeghalmon. Beküldött fotó

Az elmúlt héten közel 40 gyermek részvételével indult el a lovas tematikájú tábor. A regisztrációt és az elhelyezést követően a fiatalok megismerkedtek a tábor életével kapcsolatos szabályokkal. A reggeli sorakozót követően átmozgató katonai testneveléssel indították a napokat. Átvették a biztonsági rendszabályokat és betekintettek a lovakkal kapcsolatos lóápolási feladatokba is. Aktívan gyakorolták a lovaglást, valamint egy hosszabb túra keretein belül megismerkedtek a helyi élővilág sajátosságaival. 

A honvédelmi tábor alatt számos élménnyel gazdagodtak a gyerekek

A táborozók különböző szintű egyensúlyfejlesztő és lovastorna gyakorlatokat hajtottak végre. A lovakkal kapcsolatos munkák mellett a rajok ügyességi feladatokban és sorversenyeken is megmérethették magukat. A hét folyamán, újabb élményeket szerezve, megtekintették Túri János magángyűjtő Mundérba Bújt Történelem állandó kiállítását, valamint ellátogattak a gyulai várba is.

Lovatorna gyakorlatokat is végeztek. Beküldött fotó

Gyebnár Zselyke érdemelte ki a vörös barett sapkát

A tábor utolsó napján, ünnepélyes táborzárás keretein belül elismeréseket és különdíjakat átadtak át a gyerekek részére. A zárórendezvényen Macsári József, Szeghalom polgármestere, Túri János magángyűjtő, valamint Szőke Gábor főhadnagy táborparancsnok adták át a díjakat a táborozóknak. A táborban résztvevő fiatalok számára a legnagyobb elismerést a vörös barett sapka jelenti. Ebben az évben, a szeghalmi lovas tematikájú honvédelmi táborban, ezt Gyebnár Zselyke táborozó érdemelte ki. Macsári József polgármester az előző évekhez hasonlóan, az elismerések kiosztása után egy tortával lepte meg a gyerekeket az esemény zárásaként, mellyel hagyományt teremtett a honvédelmi táborok életében.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában