Kiállítás

2024.06.14. 13:30

Valóra vált álmok címmel nyílt kiállítás a gyulai kórházban

Kiállításmegnyitót tartottak csütörtökön a gyulai kórház Pándy Galériájában, ahol Vinczéné Sáró Erzsébet és Gesznerné Fehér Andrea alkotásait tekinthetik meg a következő hetekben az érdeklődők.

Vásári Erzsébet

Második alkalommal nyílt kiállítás a gyulai kórházban Vinczéné Sáró Erzsébet és Gesznerné Fehér Andrea festményeiből. Fotó: Súr Enikő

Hack Gabriella, a kórház humánpolitikai és titkársági osztályvezetője a megnyitón elárulta, hogy a festészetében számára az a megkapó és felfoghatatlanul egyedi, ahogy az álmokat és a valóságot egyszerre tudja képeiben megmutatni az alkotó. Hozzátette: talán épp ezért nem is véletlen az, hogy kórházi galériában leggyakrabban festményeket állítanak ki.

Az osztályvezetőtől megtudtuk, hogy a Pándy Galéria az amatőr alkotók kedvelt gyulai kiállító helyévé nőtte ki magát, és büszkék arra, hogy számos visszatérő kiállítójuk van. A csütörtöktől látogatható kiállítás címe Valóra vált álmok, amely két kiváló munkatársuk alkotásaiból kelt életre. Vinczéné Sáró Erzsébet mintegy négy évtizeden át fizioterápiás asszisztensként segíttette a betegek felépülését intézményükben, míg Gesznérné Fehér Andrea diplomás ápolóként gyakorolja hivatását a kórház fekvőbetegellátó osztályain. Liza és Andrea tavaly első alkalommal szerveztek náluk közös kiállítást, mint mentor és tanítványa. Egy év után pedig új képekkel díszítik fel a galéria falait.

Festményeik, grafikáik megelevenítik a tájak, a természeti jelenségek és az emberek arcát. Egyéniségükön és művészi látásmódjukon keresztül színek és formák szubjektív módon jelenítik meg környezetünket. A vízpartokat, a hegyeket, a napfényt és a viharokat, a virágokat. Az emberi arcok, köztük az alkotók önarcképei, az állatok, mind, mind emlékeket, élményeket elevenítenek fel bennünk. Megnyugtatnak és elgondolkodtatnak – tette hozzá végül Hack Gabriella.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában