Leel-Őssy Gábor

2024.06.30. 16:02

Távozásra kérte Gyurcsányt, most etikai vizsgálat vár a gyulai DK-alapítóra

Kizáratnák a Demokratikus Koalícióból a gyulai Leel-Őssy Gábort, aki korábban arra kérte Gyurcsány Ferenc pártelnököt, hogy a választási kudarc után vonja le a következtéseket és távozzon a párt éléről. Kritikája nem maradt válasz nélkül: a DK elnöksége etikai vizsgálatot kezdeményezett Leel-Őssy Gábor ellen.

Beol.hu

Leel-Őssy Gábor, a Demokratikus Koalíció alapítója szerint Gyurcsány Ferenc támogatói körében, a róla alkotott képet (még) meg tudja őrizni, ha kellő bölcsességgel belátja: nincs tovább a csúfos választási kudarc után. Leel-Őssy a DK-elnök egykori gondolatát idézte: ,,persze, lehet még egy picikét itt teszetoszáskodni, de nem sokat.” Gyurcsány Ferenc a napokban a közösségi oldalára feltöltött videóban ugyanakkor világossá tette, hogy nincs napirenden a lemondása.

leel-őssy gábor, gyurcsány ferenc, demokratikus koalíció, lemondás
Gyurcsány Ferenc (képünkön) marad a párt élén, Leel-Őssy Gáborra viszont etikai vizsgálat vár. MTI-archív fotó

Leel-Őssy Gábor vasárnap újabb Facebook-poszttal jelentkezett, melyből kiderül, hogy etikai vizsgálat vár rá.

„Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Osztom véleményedet, miszerint: „Az alkotmányos demokráciának az a lényege, hogy különböző nézetek vannak, versengenek egymással. Mi ebben hiszünk.” Egyetértünk. Kár, hogy ezt az ideát, saját pártunkra nézve már nem tekinted alapvetésnek. Vitára hívtalak, mert a pártdemokráciának (is) az (lenne) a lényege, hogy különböző nézetek vannak, versengenek egymással. Én ebben hiszek. Vitára hívtalak. Válaszod közvetve érkezett. Sajnálom, hogy új, harcias hozzáállásod a párton belül csak (bér) hóhérolásig, de a vitáig már nem terjed ki. Ezzel együtt, én nem futamodom meg. Véleményemet fenntartom: azzal segítenél a hazának, ha visszavonulnál. Véleményemet fenntartom: ne egy belterjes hatalmi elit döntsön sorsunkról, felelősökről, hanem a párt tagjai. Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Ragaszkodom ahhoz, hogy ott legyél az általad el-, és megrendelt Etikai Bizottsági hóhéroláson. Várom, hogy rámutass, melyik mondatom, szavam, vagy betűm nem volt igaz? Ugyanis, Tisztelt Elnök úr, én az igazat mondtam, írtam. Én igazat mondtam, írtam. Reggel, délben, este...” – fogalmazott vasárnapi posztjában Leel-Őssy Gábor.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában