Összefoglaló

2024.07.23. 21:24

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. július 23.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. július 23-én.

Beol.hu
összefoglaló, hírösszefoglaló, a nap legfontosabb hírei
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A kétsopronyi szlovák önkormányzat már többször szervezett nyári tábort a település gyermekei számára, melyeknek fő céljuk a szlovák hagyományok ápolása és továbbadása volt a fiatalabb generációnak. Tavaly sikeresen pályáztak a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-hez, így idén is megtarthatták a kétsopronyi tábort.

Sajtótájékoztatóval egybekötött közönségtalálkozó keretében ismertették a Gyulai Várszínház és a Csokonai Nemzeti Színház koprodukciójában készült Erkel és a felkelés című darab részleteit hétfőn a várszínpadon. A két részes komédia Erkel Ferenc alakját az 1848-as forradalom és szabadságharc történéseinek kereszttüzében mutatja be a Gyulai Várszínház színpadán.

Hatalmas volt a füst kedd délután Békéscsabán, a strand környéken. Több tűzoltóautó érkezett a helyszínre.

Rózsa Sándor is megnyalta volna mind a tíz ujját, olyan finom ételek készültek a hétvégén a kondorosi betyárnapok főzőversenyén. Kiderült az is, hogy Gazsó Zsolt révén helyben maradt a legerősebb betyár cím. A Város legjobb pálinkája díjat, az ezzel járó vándorserleggel Molnárné Dévai Tünde érdemelte ki meggypálinkájával. Rigler Ivett a szervezők nevében összesítette az összes verseny eredményeit, legjobbjait.

Szarvas újratelepítésének 302. évfordulóján és várossá nyilvánításának 58. évfordulóján, kedden felavatták Sisi királyné szobrát az Erzsébet-liget kapujában kedden. Az ünnepi programok az Ótemplom előtti letelepedési emlékkő megkoszorúzásával, valamint a Történelmi Országközépnél zászló avatással folytatódtak Szarvas város napja alkalmából.

Stúdiónk vendége Skaliczki László újkígyósi kézilabda mesteredző volt. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy 20 esztendeje irányításával az athéni olimpián a negyedik helyen végzett a magyar férfi kézilabda-válogatott.

Kiemelkedő fogási eredménnyel zárult a múlt héten csütörtöktől vasárnapig megrendezett Békés Vármegyei Pontyfogó Bajnokság. A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének (KHESZ) tagegyesülete, a Matróz Sporthorgász Egyesület saját vizén, a kiváló halállománnyal rendelkező Csaba-tavon lebonyolított versenyt, a pontyfogó bajnokságot jelentős előnyt jelentő fogási teljesítménnyel a By Csikánó Team nyerte 424 210 gramm összsúllyal 92 darab hallal – írta a KHESZ Facebook-oldala.

Büszkék lehetnek a nagybánhegyesiek arra a lelkes és ügyes civil közösségre, amelyben az asszonyok a hímző népi kultúra által hírét viszik a településüknek. Az Országos Szlovák Önkormányzat (OSZÖ), a magyarországi szlovákok országgyűlési szószólója és a Magyarországi Szlovákok Kulturális Intézete szervezte meg Bakonycsernyén a magyarországi szlovákok napját. Több díjat átadtak, a nagybánhegyesi Rezeda Díszítőművészeti Szakkör rangos elismerésben részesült.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában