Összefoglaló

2024.08.18. 19:45

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 18.

A vasárnap sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. augusztus 18-án.

Beol.hu
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kovácsházi napok – gazdag programsorozat vette kezdetét pénteken. Mezőkovácsháza önkormányzata Szent István napi ünnepségén a megemlékezés, a koszorúzás mellett díjakat is átadtak.

Mit mesélnek a világűrből érkező meteoritok, hogyan keletkezett a Naprendszer, miként születtek meg a bolygók – többek között ezek kerültek szóba azon az előadáson, amelyet szombaton tartottak. A Munkácsy Mihály Múzeumban, a Bolygósztori – a Naprendszer keletkezése meteorit mintákba rejtve című kiállításhoz kapcsolódó rendezvényen arról is beszéltek, hogy mennyire lehet veszélyes egy Föld felé tartó aszteroida.

Sulyok Tamás köztársasági elnök Csepregi András István munkáját is elismeréssel illette.

Számtalan programmal, előbb látványos veterán autós, majd motoros felvonulással, vízi-bemutatóval, illetve sok ezer embert megmozgató koncertekkel folytatódtak szombaton délután és este a Madzagfalvi Napok Békésen. A rendezvénysorozat vasárnapi és hétfői napja is bővelkedik az érdekességekben, népszerű előadók lépnek majd színpadra a Madzagfalvi Napok további programjában is.

A Szentesi Természet- és Vadvédelmi Mentőközpont Alapítvány szakemberei, önkéntesei a hosszú hétvége legszebb és egyben legcsodálatosabb pillanatait élték át szombaton, amikor 16 mentett, felgyógyult, megerősödött fehér gólyát engedtek vissza a természetbe.

Gádoros három utcájában kezdődtek el felújítási munkálatok egy nyertes pályázatnak köszönhetően, amelyek a leghosszabbak közé tartoznak. A sportpálya mellett, a Dobó utcában épül 15 parkoló is. A nagyközségben az elmúlt időszak legnagyobb útépítése zajlik.

Idén is nagyon szép lesz Békéscsabán az augusztus 20-ai tűzijáték – emelte ki Leskovicsné Tóth Mária, a Leskovics Pirotechnika Kft. ügyvezetője. A szakemberek vasárnap telepítették a városháza udvarán a berendezéseket. A tűzijáték kedden 21 óra után kezdődik.

Kondoros ikonus alakja, Varga Pál kovácsmester szombaton délután távozott az élők sorából, 77 évesen. Fél évszázadot dolgozott a szakmában, a Békéscsabai Ipartestület is díjazta több évtizedes kimagasló, kisipari munkásságáért. Nyugdíjasként is varázsolt, vasból, lópatkolásból előadásokat tartott. Számos rendezvényre hívták meg – például a KOTE futballistái –, de nem lovat kellett patkolnia, hanem birkapörköltet főzni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában