Ünnepi ülés

2024.08.22. 18:14

Mezőhegyes ünnepelt és díjakat adtak át

Az államalapítás ünnepének a tiszteletére ünnepi testületi ülést tartott a mezőhegyesi képviselő-testület. A megemlékezés után önkormányzati díjakat adtak át.

Csete Ilona

Az önkormányzat által adható díjakról, elismerésekről szóló önkormányzati rendelet értelmében Mezőhegyes város képviselő-testülete egyes kiemelkedő tevékenységek, teljesítmények megbecsülésére és elismerésére az alábbi elismerő címet és kitüntetést adományozhatja: A Városért emlékérem és a A köz szolgálatáért kitüntető díj.

díjak, Pap István Tibor polgármester, díj átadás, megemlékezés
Pap István Tibor polgármester. Beküldött fotó

A városért emlékérmet azon személyeknek adományozzák, akik oktatási, nevelési, vagy sporttevékenységben, közművelődés, vagy művészet bármely ágában, az egészségügyi felvilágosításban, vagy gyógyításban, a település gazdasági fellendítésében, a város fejlesztésében bármely más területen
több évtizedes és kiemelkedő eredményt érnek el.

Az ünnepségen ezt az elismerést vette át Sebők Antal volt polgármester, szociális- és sport szakember, Kondacs Mihály nyugalmazott pedagógus és Veres Zoltán volt alpolgármester és elismert cégvezető.

A köz szolgálatáért kitüntető díj azon személyeknek, vagy csoportoknak adományozható, akik Mezőhegyesen az oktatás, a közművelődés, a sport, az egészségügy, a szociális ellátás, a közigazgatás, az önkormányzati szolgáltatás területén kiemelkedő eredményt értek el. A köz szolgálatáért kitüntető díjat vette át Karsai Sándor köztisztviselő, műszaki csoportvezető, Ujné Vereczki Mária nyugalmazott óvodapedagógus, Gál Mária nyugalmazott szociális intézményvezető, Molnárné Bozó Ildikó nyugalmazott vezető-főtanácsos, Varga Péterné nyugalmazott vezető-főtanácsos. A köz szolgálatáért posztumusz díjat adományozott a város Szokainé Medve Ildikó nyugalmazott szociális munkás részére.

Elismeréseket adtak át az ünnepi testületi ülésen. A díjazottak és a testület tagjai. Beküldött fotó


 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában