Szolgáltatás

2024.08.27. 09:05

Gondosóra regisztrációs pont nyílt a megyei könyvtárban

A Gondosóra program egy olyan jelzőkészülékes szolgáltatás, amely ingyenesen igénybe vehető 65 év feletti magyar állampolgárok számára, ha belföldi bejelentett lakcímmel rendelkeznek. A szolgáltatás célja, hogy szükség esetén a felhasználók egyetlen gombnyomással segítséget kérhessenek.

Dinya Magdolna

Az Európában egyedülálló Gondosóra programhoz egy 0–24 órás diszpécserszolgálat tartozik, ahol szakképzett diszpécserek nyújtanak segítséget a felmerülő problémák megoldásában, szükség esetén a kontaktszemélyek (kapcsolattartó családtag, szomszéd, barát, vagy opcionálisan szociális gondozó stb.) bevonásával. 

gondosóra, regisztráció, könyvtár
A megyei könyvtár munkatársai segítenek a program regisztrációjában Fotó: Shutterstock

A segítségnyújtás nemcsak kizárólag vészhelyzet esetén érhető el, hanem hétköznapi, egyszerűbb problémákban is gyors támogatást jelent. Korszakváltás a biztonság terén és mérföldkőnek számít az idősgondozásban, nagy segítség a felhasználóknak, de biztonságot és megnyugvást nyújt a felhasználó családjának és hozzátartozóinak is, tudva, hogy a segítség egy gombnyomással elérhető. A Gondosóra programra való jelentkezés ingyenes és a Békés Megyei Könyvtárban segítenek a programról való tájékozódásban és a regisztrációban.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában