Zongoraművészet

2024.08.22. 16:24

Mesterkurzus koncertekkel

Tizenhatodik alkalommal rendezik meg augusztus 21. és 30. között Gulyás Márta Liszt-, Weiner- és Magyar Érdemrend Lovagkereszt- díjas zongoraművész és Luis Fernando Pérez (Spanyolország) Albéniz-díjas zongoraművész nemzetközi zongora- és kamarazenei mesterkurzusát, valamint koncertjeit.

dr. Nagy Szilvia

A mesterkurzuson magyar és külföldi egyetemi hallgatók és ifjú művészek vesznek részt. 

A két művész a világ legnagyobb koncerttermeiben és fesztiváljain lép fel (pl.: Carnegie Hall, Tokioi Opera City, "Festival de La Roque D´Anthéron", Richter Fesztivál, Santander Fesztivál, Budapesti Tavaszi Fesztivál, MÜPA Budapest, Zeneakadémia Budapest, Pablo Casals Fesztivál).

mesterkurzus,koncertek
  Forrás:  Illusztráció: Shutterstock

A békéscsabai közönség augusztus 23-án 19 órától a Nyárvégi Hangkavalkád Fesztivál keretében Luis Fernando Pérez zongoraestjét hallgathatja meg a zeneiskola Bartók termében. A művész spanyol szerzők műveit (Mompou, Granados, Albeniz) játssza.

Augusztus 26-án 19 órára Gulyás Márta és Császár Zsuzsanna (tanári Artisjus-díjas zongoraművész) négykezes és kétzongorás estjére várják az érdeklődőket.

A fesztivál a mesterkurzus fiatal művészeinek gálahangversenyével zárul augusztus 29-én 17.00 és 18.30 órakor. Az ifjú muzsikusok augusztus 25-28. között Déli Matiné hangversenyek keretében is bemutatkoznak a zeneiskolában.

A belépés ingyenes.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában