Lencsési Közösségi Ház

2024.08.18. 06:35

Megtelt a Féja Géza tér a Szent István-napi előzetesre – videóval

Újra megtelt kisgyermekes családokkal, érdeklődőkkel a Féja Géza tér, a Lencsési Közösségi Ház környéke, ahol szombaton immár 31. alkalommal szervezte meg a Szent István-napi előzetest az intézmény, programokat kínálva minden korosztály számára.

Licska Balázs

A Szent István-napi előzetes a Lencsési Közösségi Ház egyik legjelentősebb, legtöbb érdeklődőt vonzó, valamint legkomolyabb múltra visszatekintő rendezvénye. Takács Péter igazgató elmondta, hogy az elsőt 1992-ben rendezték meg azzal a céllal, hogy legyen egyfajta népünnepélye, augusztus 20-ához kapcsolódó eseménye a Lencsési lakótelepnek is.

szent istván-napi előzetes, programok, Békéscsaba
Szabadtéri játszóház is várt a gyermekekre 
Fotó: Licska Balázs

Ilyen programokat kínáltak a mostani Szent István-napi előzetesen

A programot a csorvási fúvószenekar és mazsorettcsoport nyitotta meg, a rendezvényt beharangozva felvonultak a Lencsési úton a Lencsési Közösségi Házig, majd a fúvószenekar és a mazsorettcsoport tagjai a színpadon és a színpad előtt ugyancsak szórakoztatták a nagyérdeműt. 

szent istván-napi előzetes, programok, Békéscsaba
A csorvási fúvószenekar és mazsorettcsoport nyitotta meg a Szent István-napi előzetest a Lencsési Közösségi Háznál
Fotó: Licska Balázs

Később a Keleti szél lovasíjászcsoport tartott bemutatót a Gara névre hallgató lóval, a csapatot vezető Novák Attila elmondta, hogy sok helyen megfordultak már, de a fényesi tanyákhoz közel még nem. Aztán Mohos Péter hozott zenés gyermekműsort, utána érkezett a Balkán Táncegyüttes, majd sztárvendégként Csonka András, később a helyi formáció, a Supamono lépett színpadra, a két produkció között pedig tűzzsonglőrshow-t tekinthetett meg a közönség.

A színpadi programok mellett több ugrálóvár, arcfestés és szabadtéri játszóház várt a kisgyermekes családokra szerte a Féja Géza téren, valamint a Lencsési Közösségi Ház berkein belül működő Márvány Fotóműhely ugyancsak jelentkezett egy szabadtéri kiállítással.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában