Összefoglaló

2024.09.03. 20:55

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 3.

A kedd sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 3-án.

Beol.hu

Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

Kombájn gázolt halálra hétfőn este Battonya határában egy 17 éves fiút. Kétegyházi iskolájában közös megemlékezést szerveznek szerdán.

Öt embert lőttek meg egy New York-i felvonuláson. Vérontásba torkollott a Nyugat-indiai Napi Parádé New York Brooklyn negyedében.

Békésben is számíthatunk komolyabb földrengésre a kutatók szerint. Utoljára 1956-ban, Dunaharasztiban volt ötösnél nagyobb erősségű földrengés hazánkban. Kalmár Dániel szeizmológus szerint 50-70 évente fordulhat elő Magyarországon egy-egy ilyen erejű földmozgás, ám a pontos időpontot lehetetlen előrejelezni – olvasható a likebalaton.hu-n. Magyarország egy közepesen aktív zónában van a földrengésveszély tekintetében.

Szirénázó rendőrautóval vitték kórházba a fuldokló kutyát. A bajba került kedvenccel gazdája rohant kórházba, de végül az egyenruhások mentették meg.

Összesen mintegy 71 ezer tanszerrel segítették nehéz sorsú családok iskolakezdését a vásárlók a SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat negyedik alkalommal megszervezett Adni Öröm! tanszergyűjtő akciójában. A támogatók 1,4 millió forint értékű adománykártyát is vásároltak, amelynek összegéből ugyancsak írószereket, füzeket és egyéb iskolaszereket juttat el rászorulókhoz a civil szervezet. A SPAR ezen felül egymillió forinttal támogatta a kezdeményezést – közölte a SPAR Magyarország.

Tóth Jánosnak, a Békés Vármegyei Kormányhivatal Agrárügyi Főosztályának vezetője tájékoztatása szerint a kárbejelentések száma jelentősen megugrott augusztusban az aszályos időszak miatt.

A BMW hazánk és egyben a vállalatcsoport legnagyobb naperőművét építi fel Debrecenben, ami ismét alátámasztja, hogy Magyarország a jövő zöld gazdaságának abszolút globális éllovasi pozíciójába került – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden a helyszínen.

Energetikai pályázatok benyújtásáról döntött a minap Békéscsabán, a városházán tartott ülésén a városi közgyűlés pénzügyi, gazdasági és tulajdonosi bizottsága – ismertette Opauszki Zoltán városi tanácsnok, a bizottság elnöke. A város cége cseh, portugál, lengyel, szlovák, szlovén és osztrák partnerekkel együttműködve igényel támogatást.

Immár 13. alkalommal szervezte meg a békéscsabai diákönkormányzat a LIKE – Lézengő Ifjúság Kulturális Eseménye elnevezésű rendezvényt, ahol bemutatkozhattak a 32. Csabai Garabonciás Napok jelöltjei és stábjai is.

Közös köztéri alkotás készül a Napsugár Bábszínház kertjében; a BSZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium tanulói egy hatalmas, fák köré tekert anyagra festenek. A performansz célja, hogy felhívja a figyelmet a ma kezdődő VII. Bábos Drámaíró Versenyre.

386,5 kilogramm halfogással zárt a Balogh Attila emlékverseny a gyulai Hunyadi-tavon – számolt be az eseményről a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ). A kimagasló halfogási eredményekkel méltó módon emlékezett a megye versenyhorgász és feederes közössége a KHESZ Verseny Bizottságának 2018-ban tragikus hirtelenséggel elhunyt elnökére, Balogh Attilára.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában