Békés vármegye

1 órája

Ezt néztétek ezen a héten

A hét zárásaként mutatjuk a legnézettebb heti videóinkat.

Beol.hu
legnézettebb, beol videók
Nézzük, mi érdekelte leginkább olvasóinkat. Fotó: Illusztráció. Shutterstock

CAC országos kutyakiállítást rendezett a MEOESZ Gyulai Kutyás Klub Gyulaváriban, a sportpályán vasárnap. Az országos kutyakiállításra előzetesen 212 nevezés érkezett, és a komoly eső ellenére sokan vettek részt a programon.

Bringás reggelivel várták a kerékpárosokat kedd reggel Békéscsaba négy helyszínén, összesen 1400 csomagot osztottak ki. Szarvas Péter polgármester a Korzó téren beszélt a bringás reggelit kínáló akció jelentőségéről, Békéscsaba kerékpáros fejlesztéseiről.

Országszerte zajlik a Biztonság hete programsorozat, amelynek békéscsabai etapját csütörtökön tartották. A rendőrséghez csatlakozott a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság és a kormányhivatal is. Az idei eseménysorozat fő témája a mikromobilitás, valamint a kerékpárosok és a gyalogosok biztonsága.

Kezdetét vette a háromnapos, jubileumi, XX. Nemzetközi Vasútmodell Kiállítás és Mozdonyparádé Békéscsabán. Három helyszínen kínálnak élményeket: a vasutas művelődési házban, az állomás egykori várótermében, valamint a rakodóterületen. A különleges mozdonyok szombaton az első vágányon sorakoznak fel.

A critical mass, azaz a kerékpáros felvonulás volt Békéscsabán az autómentes nap leglátványosabb része, amelyet pénteken tartottak a főtéren, rengeteg érdekességet felvonultatva a kilátogatóknak. Az autómentes nap fő üzenete most is az volt, hogy érdemes letenni az autót, és gyaloglásra, kerékpárra vagy e-rollerre váltani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában