Adomány

2 órája

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt támogatták a „kékek”

Ünnepélyes keretek között átadták azt a több mint háromszázezer forintot, amelyet a Békés vármegyei rendőrség kollégái a koraszülöttek javára gyűjtöttek össze. A befolyt összeget a Viharsarki Koraszülöttmentő működésére fordítják.

Papp Gábor

Az egészség, segítség (lila és kék szívecske)! elnevezésű, edzéssel egybekötött kezdeményezés érintett szülőként Jenei-Ancsin Tímea, a humánigazgatási igazgatási szolgálat főelőadója nevéhez fűződik – írta Facebook-oldalán a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány. Mint hozzátették, a kezdeményezés, az akció célja az egészséges életmód hangsúlyozása mellett a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatása, melyet a koraszülöttmentő-autó tankolására kívánnak fordítani. Az akció keretében a támogatást október 1-je és október 10-e között lehetett az alapítvány számlaszámára átutalni, a közlemény rovatban kékek megjelöléssel.

Viharsarki Koraszülöttmentő
Ünnepélyes keretek között adta át az adományt Vörös Ferenc, amellyel a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványt segítik. Fotó: Békés vármegyei rendőrség

Viharsarki Koraszülöttmentő: segítik a működést

Az akció eredményeként összegyűlt 333 ezer 500 forintos összeget Vörös Ferenc rendőr dandártábornok, Békés vármegye rendőrfőkapitánya, Szombati Andrea rendőr őrnagy, rendőrségi szóvivő és Jenei-Ancsin Tímea adták át jelképesen dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed részére, meglátogatva a Békés Vármegyei Központi Kórház Pándy Kálmán Tagkórházának csecsemő-és gyermekosztályát, ahová a PIC-ik érkeznek.

Jótékonysági sportnapot tartottak

A Békés vármegyei rendőrség a Facebook-oldalán arról írt, hogy jótékonysági sportnapot tartottak a közelmúltban a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságon.

– Aki szolgálatban volt aznap, előtte vagy utána csatlakozott. Akik nem voltak, ők is edzettek, vagy ha nem tudtak, beszálltak. Ezúttal nemcsak a saját egészségünkért mozdultunk meg, hanem a picikért, a koraszülőttekért is. Reggel 8 órától este 8-ig többfajta edzésen lehetett részt venni. Köszönjük az ötletgazda édesanyának, Jenei-Ancsin Tímea és Engelhardt Györgyné Kata kolléganőinknek, Gyebnár Éva rendőr főhadnagynak, Bozó Szabolcs rendőr őrnagynak, Hidvégi Imrének, Turzó Zoltán rendőr törzsőrmesternek, Halmágyi Antal rendőr alezredesnek, hogy élménnyé varázsolták a mozgást, igazán remek edzéseket tartottak! – emelték ki. – És hálásan köszönjük valamennyi munkatársunknak, hogy adományával hozzájárult ahhoz, hogy segíthessünk.

Hozzátette, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Vörös Ferenc rendőr dandártábornok, vármegyei rendőrfőkapitány büszkén képviselte a csapatot a hétfő délelőtti találkozón, amikor jelképesen is átadta dr. Gazdag Andreának, a Békés Vármegyei Központi Kórház orvosigazgatójának és dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed osztályvezető főorvosnak, a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány elnökének a felajánlást.

 

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában