Röplabda

2022.06.09. 16:28

Búcsúztak az El-től, Kertész Petra megsérült

Az ukránok és a románok mögött zárva végzett az Arany Európa-liga csoportkörében a magyar női röplabda-válogatott. A békéscsabai Kertész Petra sérüléssel zárta a találkozót.

P. B.

Kertész Petra (fehérben) sérüléssel zárta az utolsó El-csoportmérkőzését /Fotó: Árvai Károly/MW/

Utolsó csoportmérkőzését vívta az Arany Európa-ligában szerda kora este a romániai Alexandriában a magyar női röplabda-válogatott. A német Andreas Vollmer által irányított, átalakult és megfiatalított nemzeti csapatunknak a hármas második helyének megszerzése volt a tét, hiszen egy három pontot érő győzelemmel a mieink életben tarthatták volna a reményt és az esélyt a négyes döntőbe jutásra a csoportot már megnyerő Ukrajna mögött. A mindössze 83 percig tartó találkozón azonban nem adtak esélyt a románok és három sima játszmában legyőzték a sokat hibázó magyar válogatottat, amely így négy mérkőzésen szerzett három ponttal fejezte szereplését az El-ben.

Eddig mérkőzésről mérkőzésre fejlődött, javult a játékunk, de sajnos a mostani teljesítményünk messze elmaradt az elvárásainktól. A csarnokban uralkodó hangulat és rettenetes hangzavar úgy érzem, agyonnyomta több kulcsemberünket is. Igyekeztem a cserékkel változtatni a csapaton, de igazán csak a második szettben volt elfogadható periódusunk. Az elmúlt hónapban elvégzett munka összességében hasznos, pozitív volt, tudom, hogy kire számíthatok igazi téthelyzetben, tisztult a fejemben a kép az Európa-bajnoki selejtezőkre való felkészülés kapcsán – értékelte a romániai meccset a magyar szövetség honlapján Andreas Vollmer.

A vereség mellett további rossz hír, hogy Kertész Petra megsérült. A bajnoki ezüstérmes Békéscsaba 19 éves, saját nevelésű liberója a harmadik játszmában egy nyitásfogadás során ütközött össze csapattársával, Vezsenyi Adriennel és könyöksérülést szenvedett. Kertészt még Romániában megvizsgálták kórházban, amely során nem találtak nála törést vagy csontsérülést, de pontos diagnózist – a szalagok pontos állapotáról is – csak az itthon elvégzett MR-vizsgálatok után lehet megállapítani. A Békéscsabai Röplabda SE tájékoztatása szerint a csütörtök esti hazaérkezést követően a klub megteszi a szükséges lépéseket, hogy a legjobb kezekben koordinálják a fiatal tehetség felépülését.

A magyar nemzeti csapatra mostantól egy hónapos pihenő vár, a játékosok július közepén kezdik meg a felkészülést az augusztus 20-án rajtoló Európa-bajnoki selejtezőre, ahol az ukrán, a ciprusi és a portugál csapatból kell legalább kettőt megelőzni az Eb-részvétel kiharcolásához.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában