Beol podcast

2024.07.24. 18:25

Az olimpia lázában: vendégünk Verasztó Lajos sportújságíró

Stúdiónk vendége Verasztó Lajos sportújságíró, a Békés Megyei Hírlap sportrovatának nyugalmazott főszerkesztője volt.

Nyemcsok László

Beszélgetésünk apropóját a pénteken kezdődő párizsi olimpia, valamint a Békés vármegyei indulók várható szereplése adta. Lajos kitért arra, bár az olimpia hivatalosan pénteken kezdődik, de a magyar női kézilabda-válogatott már csütörtökön pályára lép a házigazda franciák ellen.

Verasztó Lajos, sportújságíró, olimpia
Lajos szólt arról, hogy öt-hat magyar aranyéremet, és összesen 20 érmet remél.
Fotó: Tóth Nikolett

– Örömteli, hogy a női mellett a férfi kézilabdacsapatunk is kijutott az olimpiára, hasonlóan a női és a férfi vízilabda-válogatotthoz – mondta a sportújságíró. – Bízom benne, hogy mind a négy csapat eljut legalább az egyenes kieséses szakaszig, vízilabdában az érmekre reálisabb esélyt látok.

Lajos szólt arról, hogy öt-hat magyar aranyéremet, és összesen 20 érmet remél. A legtöbb sportágnál végigvette, hogy kik az eséllyel induló magyar versenyzők, csapatok. A Békés vármegyeiek, az innen származók, a valamikor itt versenyzők kézilabdában, kajak-kenuban, cselgáncsban és atlétikában, mégpedig gyaloglásban bizonyíthatnak.

– Apróságok dönthetnek majd az érmek, a jó helyezések sorsáról, reméljük, a magyar sportolók többségének ezek kedveznek majd – ecsetelte a sportújságíró, aki érdekes adatokat, statisztikákat is sorolt a beszélgetésben. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában