Közélet

2011.09.14. 15:44

Limuzin-hadművelet: ittas nőknek álcázták magukat az adóellenőrök

Meghökkentő akciót hajtottak végre a NAV adóellenőrei a közelmúltban Békés megyében: magukat leánybúcsúztató hölgyeknek álcázva lebuktattak egy limuzinos szolgáltatót.

BEOL

Limuzinkölcsönzéssel egybekötött leánybúcsút tartottak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal operatív adóellenőrei Békés megyében. A leleményes revizorok előzetes rendelés alapján limuzinos városjáró szolgáltatást igényeltek a lánybúcsú napjára.

A lányok pezsgősüvegekkel, fátylakkal felszerelkezve - hiteles lánybúcsúztató résztvevőiként - vették igénybe a szolgáltatást. A városnéző út után fizették ki a limuzin 25 ezer forintos kölcsönzési díját, amely összeget a sofőr átvette, de nyugtát nem adott a mámorosnak tűnő hölgyeknek.

A lányok ekkor felfedték kilétüket és közölték a sofőrrel, hogy próbaszolgáltatás történt. Az adóellenőrök egy rendőrjárőri negatív szondaeredménnyel tisztázták magukat, hogy a hangulatuk nem az alkoholfogyasztás miatt volt emelkedett.

A limuzint üzemeltető cég ellenőrzésekor kiderült, hogy a sofőrt ráadásul be nem jelentett alkalmazottként foglalkoztatták. Az adóellenőrök fifikás ellenőrzése így két jogsértést tárt fel a Békés megyei éjszakában.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!