Álláspont

2024.06.11. 11:06

Gulyás Gergely a Hír TV adásában értékelte a választásokat (videó)

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a Napi aktuális műsorban a hétvégén lezajlott önkormányzati és európai parlamenti választásokról beszélt, valamint azt is elmondta, mit gondol a budapesti főpolgármesteri választáson leadott szavazatok újraszámlálásának esélyeiről.

MW

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Gulyás Gergely azzal kapcsolatosan, hogy Vitézy Dávid alig néhány száz szavazattal maradt alul Karácsony Gergellyel szemben a főpolgármester-választáson, a „saját jogérzékére apellálva” úgy vélte, hogy

miután több mint nyolcszázezer leadott voks volt és csak 324 szavazat a különbség és 24 ezer az érvénytelen, akkor újra kell számolni, vagy legalább az érvénytelen szavazatokat meg kell újra számolni.

Hozzáfűzte, hogy 

általában nem szokott megváltozni ilyenkor az eredmény, én túlzott reményeket nem táplálok. De a demokratikus legitimáció érdekében is egy ennyire szoros versenynél ez helyes és indokolt.

A Szentkirályi Alexandra visszalépését firtató kérdésre úgy reagált, bölcs döntést hoztak, hiszen reális esélye nyílt annak, hogy Budapestnek új vezetése legyen. 

Ez a különbség ugyanis, ami 0,04 százalék mindössze, ez olyan kevés, hogy fordítva is elsülhetett volna

– magyarázta a tárcavezető.

Véleménye szerint a főváros jobban járt volna, ha a változásra szavaz, de hozzátette, tiszteletben tartják a választópolgárok véleményét – írja a Magyar Nemzet. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában