Mi az a bachata?

Licska Balázs

Sorra vettem, hogy miket tudok elképzelni.

  • Lehet, hogy valamiféle sportágról van szó, amit annak ellenére, hogy pont most találtak ki, a következő olimpián szerepel majd a programban. A bachata ba része utalhat a labdára – ami ugye angolul ball –, a chata része pedig a csatára. El tudok képzelni egy labdával űzött csatát, ilyen például a kidobós játék. Egyébként tényleg létezik ilyen sportág. Csak éppen dodgeball a neve.
  • Lehet, hogy elírták, és végül is batátáról van szó. Tehát édesburgonyáról. Arról megoszlanak a vélemények, hogy akkor most a krumpli zöldség vagy gyümölcs – én nem foglalok állást, de szerintem nem is kell ezen töprengeni, hanem inkább csíkokra felszeletelni, megsütni és megenni. De azért reménykedem, hogy az első alkalommal erre a kérdésre is választ adnak.
  • Lehet, hogy valamilyen koktélról van szó. Van a Pina Colada, van a Cuba Libre és így tovább. Lehet, hogy van Bachata koktél is, és egybeöntik mindazt, amit éppen találnak otthon, a spájzban, a pálinkától, a vörös- és fehérbortól kezdve a bodzaszörpig. Mindenesetre biztos, hogy egy ilyen koktél nem nyerné el a tetszésemet, a fejem és a hasam is belefájdult a gondolatba.
  • Lehet, hogy egy pár perc alatt elkészíthető, akár utcán is fogyasztható kajáról van szó, most egyébként is divattá vált a street food. Kínálnak Békéscsabán is a nagyon éheseknek pizzát, hamburgert, sült krumplit, gyrost, lángost, az édesszájúaknak pedig gofrit vagy éppen a palacsintát. Miért ne lehetne felülni egy újabb hullámra, és például belekóstolni a bachatába.

Kár, hogy elvitte a figyelmemet az azon való gondolkodás, hogy mi is lehet az a bachata, meg az, hogy az első alkalom ingyenes. A helyszínért és az időpontért vissza kellene mennem a sok közül az egyik táblához. Az pedig ennél is nagyobb kár, hogy lusta vagyok hozzá. Egy (tánc)lépést sem teszek.