Lezárás

Licska Balázs

Így volt ez például a Csabai Nyár jelentősebb, főtéri attrakciói esetében, augusztus 20-án a tűzijáték és a Rúzsa Magdi-koncert idején, és így volt szombaton, a vármegyei önkormányzat által életre hívott Vármegyenap apropóján is.

A parkolóhely-problémát azonban lehetett fokozni. Mivel a Kiss Ernő utcában parkoltam, nemrég kaptam egy cetlit a kocsimra, hogy kerékpáros verseny lesz szombaton, ezért lezárásra kell számítani a környékben: a Széchenyi utcában, a Gőzmalom téren, a Kiss Ernő utcában és a Kossuth téren. Nem lehet majd a lezárt területen autózni, szóval sok parkolóhelyet nem lehet használni.

Bár nem járok szemellenzővel és füldugóval, nem olvastam, hallottam egyébként arról, hogy ekkora lezárás lesz – és szerintem a Vármegyenap látogatói közül sokan voltak így –, pedig nem ártott volna a várható közlekedési, parkolási anomáliára többször felhívni a figyelmet.

Fontos minden rendezvény Békéscsaba számára. Ezért sem értem, hogy miért kellett a kerékpáros versenyt is pont arra a napra tenni, amikor a tömegeket vonzó Vármegyenapot rendezik.

Annyi hétvége van, amikor napközben nincs egyszerre két ekkora esemény a belvárosban; lehetne számtalan szabad időpontot keresni. És akkor nem bénulna meg egy biciklis verseny miatt a közlekedés, lenne elég parkolóhely. De nem. Inkább eljátsszák ugyanezt minden évben.