Itt a legjobb élni

Licska Balázs

A kutatás alapján, amely azt vizsgálta, hogy hol a legjobb élni, a több mint 170 járás első felébe került a Gyulai, a Békéscsabai, a Mezőkovácsházi, az Orosházi és a Szarvasi, míg a második felébe a Békési, a Gyomaendrődi, a Sarkadi és a Szeghalmi járás.

legjobb élni, kutatás, szempont
A kutatás keretében több szempont alapján vizsgálták, hol a legjobb élni. Fotó: Illusztráció/Shutterstock

Fejlődött Békéscsaba és Békés vármegye is

Az MBH Jelzálogbank kutatásával szinte egy időben alakultak meg a június 9-ei önkormányzati választásokat követően a képviselő-testületek, megalakult a Békés vármegyei és a békéscsabai közgyűlés is. Mind a két ülésen elhangzott, hogy Békés vármegye és Békéscsaba rengeteget fejlődött az elmúlt öt-tíz év alatt, és hogy mennyire fontos, hogy ne legyenek csatározások, hanem az együttműködés jegyében folytatódhasson a munka, töretlen legyen a fejlődés.

Nyilvánvalóan magasabb fizetésekre lenne szükség

Szerintem mindenki fel tud sorolni pár dolgot, hogy mire lenne szükség a térségben: például több és magasabb fizetést kínáló munkahelyre. A kormányzati bejelentések szerint jöhetnek is.

Itt a legjobb élni, itt vannak kihívások is

Bár szeretem a felméréseket, amelyekben tényeket és számokat lehet böngészni és értékelni, van, amit nem vesznek figyelembe. Ami nagyon fontos annak meghatározásánál, hogy hol a legjobb élni. Például azt, hogy mit mondanak a helyiek, hogy miért szeretnek az adott vidéken élni. Mert lehet több bolt, több szórakozási lehetőség Budapesten vagy a főváros környéki járásokban, én azt mondom: Békéscsabán a legjobb élni. És itt vannak kihívások is, nem unalmasak a hétköznapok.