Hajrá, Anglia!

2024.06.25. 07:34

A körömrágás folytatódik: akár már ma továbbjuthatunk az Eb-n

Hétfőn este eldőlt, hogy a B csoportban Horvátország zárt a harmadik helyen, de csupán 2 ponttal (3–6-os gólkülönbséggel), azaz a magyarokénál rosszabb mérleggel, így már csak egy csapatnak kell a magyar válogatott mögé kerülnie a csoportharmadikok rangsorában. Amennyiben ma az angolok legyőzik a szlovéneket, nem kell tovább számolgatni a csoportharmadikok különversenyében, Marco Rossi együttese – amely az A csoportban 3 ponttal harmadikként zárt – bejut a nyolcaddöntőbe.

MW

Harry Kane gólt szerez Dánia ellen

Forrás: AFP

Fotó: Arne Dedert

A C csoportban két fordulót követően az angolok állnak az élen, de csak 4 ponttal, mert azután, hogy 1–0-ra legyőzték a szerbeket, a dánok ellen csak 1–1-et játszottak, hiába vezettek már a 18. percben Harry Kane góljával. A szlovénoknak 2 pontjuk van, és bízunk benne, hogy ennyi is marad nekik. Az angol és a szlovén válogatott mindössze másodszor találkozik egymással nagy tornán, ezt megelőzően, a 2010-es világbajnokság csoportkörében a szigetországiak 1–0-ra győztek. 

Az összes egymás elleni mérkőzést tekintve ötöt nyertek meg az angolok egy döntetlen mellett

– írja a Magyar Nemzet

A csoport másik mérkőzése, a szerb–dán találkozó nem befolyásolja válogatottunk sorsát, mert egyik csapat mindenképpen, a másik semmiképpen sem éri el a 3 pontot. 

Szinte biztos, hogy kivel és mikor játszik a magyar válogatott, ha továbbjut

Jól látszik, hogy amennyiben a világbajnoki bronzérmes horvát válogatott a B csoportból nem kerül be a négy legjobb csoportharmadik közé, akkor Magyarország–Portugália Eb-nyolcaddöntő jön létre. Márpedig erre hatalmas esély van, hiszen egyetlen esetben juthatnak tovább a horvátok: ha a C és az F csoportban is legfeljebb 2 ponttal (és ha éppen 2 ponttal, akkor 3–6-os gólkülönbségnél rosszabb mérleggel) zár a harmadik helyezett –  számolt a lehetőségekkel az Origo

Turkiye v Portugal - UEFA EURO 2024
Cristiano Ronaldo a törökök elleni Eb-meccsen
Fotó: Andrzej Iwanczuk / Forrás: AFP

Előbbire az alábbi esetben kerülhet sor:

  • ha kedden este a C csoportban  Anglia legyőzi Szlovéniát, és
  • ha szerdán este az F csoportban Csehország nem győzi le Törökországot és Georgia nem győzi le Portugáliát.

Ha ezen pontok közül egy is teljesül, akkor ráadásul biztosan meglesz a magyar továbbjutás, de akkor is, ha például portugál pontszerzés mellett a csehek legalább három góllal legyőzik a törököket. 

Ebben az esetben pedig, mint említettük, szinte biztosan Portugália lenne az ellenfél a legjobb 16 között – július 1-jén, 21 órától, Frankfurtban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában