kék hírek

2021.05.24. 08:46

Két ittas sofőrnek ugrott a jogosítványa vasárnap

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök Zsadányban és Békéscsabán.

beol.hu

Forrás: Shutterstock illusztráció

Zsadányban, a Béke utcában vasárnap 22 óra 30 perc körül egy személygépkocsi lehajtott az útról, majd árokba borult. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetőjénél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. A rendőrjárőrök ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték a 39 éves férfit, akitől elvették a jogosítványát és büntetőfeljelentést tettek ellene – írja a police.hu.

A Békés megyei rendőrök vasárnap, további két helyszínen intézkedtek ittas járművezetés gyanúja miatt. Először 0 óra 30 perc körül Békéscsabán, a Zsíros utcában ellenőriztek egy személygépkocsi-vezetőt.

Ezután, 9 óra 30 perc körül szintén a megyeszékhelyen, a Sikonyi utcából állítottak elő egy segédmotor-kerékpárost.

Mindkét járművezetőnél alkoholfogyasztást jelzett a szonda, a rendőrjárőrök ezért mindkét férfit előállították a rendőrkapitányságra. A további légalkoholmérések is igazolták azt, hogy ittasan vezettek, ezért büntetőfeljelentést tettek ellenük. A vezetői engedélyét a motorral közlekedő férfitől elvették, az autó vezetőjével szemben pedig szabálysértési eljárás is indult, mert nem tartotta magánál a jogosítványát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában