Police Medic

16 órája

Életet menthet a rendőr is, míg nem jön meg a mentő

Ismét Police Medic képzést tartottak a rendőröknek Békéscsabán – ismertették a rendőrségen. Az immár több mint tíz éve zajló képzésnek és az ott elsajátított információknak, tanultaknak köszönhetően az elmúlt években többször előfordult, hogy rendőr életet mentett.

Licska Balázs

A Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldalán azt írták: a napokban a Police Medic képzés keretében Gabnai Zoltán rendőr törzszászlós, instruktor, a humánigazgatási szolgálat referense készítette fel a kollégáit arra, hogy a mentők megérkezéséig megfelelő ellátást nyújthassanak sérült vagy rosszul lett embereknek. 

élet, rendőr, életet menthet
Felkészítették a rendőröket a Police Medic képzés keretében, hogy baj esetén megfelelő ellátást nyújthassanak, míg nem érkeznek meg a mentők. Fotó: Békés vármegyei rendőrség Facebook-oldala

Az alaptanfolyam elméleti és gyakorlati oktatásból áll. A kis létszámú, általában 12 tagot számláló csoportok megismerkednek többek között az életfunkciók vizsgálatával, az újraélesztés folyamatával és a sebkötözés különböző módszereivel is – ismertették a Police Medic képzéssel kapcsolatban. 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában