Hagyományok

2023.01.19. 09:31

A békéscsabai Szlovák Senior Klub is nekivágott az évnek

Krajcsovics Hajnalka, a Csabai Szlovákok Szervezetének ügyvezetője szerdai tájékoztatóján elmondta, közösségekre is igaz, hogy az idő gyorsan szalad felettük. Új generációk lépnek be és segítenek, veszik át, majd folytatják, viszik tovább aktívan elődeik hagyatékát.

Ny. L.

Ilyen a Szlovák Senior Klub is, mely tagjainak többségére igaz, hogy egy korosztállyal fiatalabbak a szervezet legrégebbi csoportjától, a Csabai Szlovák Klubtól. Nyelvükben már nem őrzik annyira a múltat – persze, jól beszélnek azért szlovákul –, de emlékeikből táplálkoznak a szlovák kulturális hagyományokat, szokásokat illetően.

Lipták Jánosné, a senior klub vezetője elmondta, hogy nekivágott a csoport az idei esztendőnek is, összejöveteleiket már megtartják a Szlovák Kultúra Házában. Számos rendezvényre készülnek Békéscsabán, a vármegyében, ezeken az eseményeken a hagyományos szlovák ételek elkészítését is bemutatják, valamint kóstoltatnak. Emellett ismeretszerző utakat szerveznek, hogy a közösség összetartása mellett élményekkel gazdagodjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában