Belterület

2024.06.29. 20:52

Három út felújítása kezdődhet el Kaszaperen

Belterületi utak fejlesztése Kaszaperen címmel pályázott és nyert forrást az önkormányzat. Megkezdődött a 75 millió forint összköltségű fejlesztés, TOP Plusz európai uniós vissza nem térítendő támogatás segítségével.

Csete Ilona

Forrás: shutterstock

Kaszaperen a belterületi útfejlesztés a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. A fejlesztés eredményeként három, önkormányzati tulajdonú, jelenleg útalappal rendelkező belterületi út aszfaltozása, vagy szilárd burkolatú betonozott út felújítása valósul meg. A vágóhíd utcájának az útburkolat felújítását 220 méteren végzik el; az Ady Endre utcán az útburkolat építésének a hossza 85 méter, az Október 23. utca útburkolatának az építése pedig 390 méteren valósul meg.

A felújítás közvetlen hatásaként az önkormányzati tulajdonú belterületi közutak felújításával a településközpont és a település közintézményeinek, a közszolgáltatást nyújtó létesítményeinek jobb megközelíthetősége és a lakóterületekkel való kapcsolatok javítása oldódik meg. A beruházás fizikai befejezésének időpontja: 2024. december vége.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában