Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány

2024.08.02. 06:32

Nemzeti Tudósképző Akadémia kezdi meg programját Gyulán

A Nemzeti Tudósképző Akadémia augusztus elsején megkezdi Középiskolai Képzési Programját a Gyulai Területi Képzési Központban – hangzott el a gyulai képviselő-testület csütörtöki rendkívüli ülésén. A grémium korábban döntött arról, hogy öt évre szóló együttműködési megállapodást köt a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvánnyal, hogy az alapítvány Nemzeti Tudósképző Akadémia Középiskolai Képzési Programjának működését támogassa.

Papp Gábor

Dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere emlékeztetett arra, hogy a képviselő-testület idén tavasszal döntött arról, hogy öt évre szóló együttműködési megállapodást köt a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvánnyal, hogy az alapítvány Nemzeti Tudósképző Akadémia Középiskolai Képzési Programjának működését támogassa. A grémium a határozatban abbéli szándékát is kifejezte, hogy évente 10 millió forinttal támogatja az alapítvány működését. 

A Nemzeti Tudósképző Akadémia képzési programjának indulásáról is tárgyaltak.
A Nemzeti Tudósképző Akadémia képzési programjának indulásáról is tárgyaltak.

A Nemzeti Tudósképző Akadémia sokat adhat

A szervezet a támogatást többek között a Gyulai Területi Képzési Központban augusztus l-től elinduló laborgyakorlatokat vezető tanár szakmai munkájának díjazására, szakmai továbbképzésének költségeire, a laborgyakorlatokhoz szükséges anyagok és eszközök költségeire, továbbá a Nobel-díjasok és tehetséges diákok évenként kétszer megvalósuló találkozójára költenék. A gyulai képviselő-testület ezért 10 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a Nemzeti Orvosbiológiai Alapítvány részére a Gyulai Területi Képzési Központban augusztus 1-től megvalósuló Középiskolai Képzési Program költségeinek fedezetére.

Sorjáznak a pályázatok: kerékpárutat is fejlesztenek

A képviselő-testület május 30-i ülésén döntött arról, hogy a TOP Plusz program keretén belül négy pályázatot, négy támogatási kérelmet nyújt be augusztus 31-ig. A Gyulavári Egészségház felújítása és a védőnői szolgálat épületrészének felújítása 180 millió forintból, a Vértanúk úti, Temesvári úti kerékpárutak fejlesztése, a Széchenyi utcában kerékpárút létesítése 630 millió forintból, rendezvénypajták kialakítása 60 millió forintból, Városerdőn a Fő utca aszfaltozása 100 millió forintból valósulhat majd meg. 

A projektek támogatási kérelmeinek benyújtására, illetőleg – a támogatási kérelmek nyertessége esetén – a sikeres megvalósításhoz a Békés-Bihar Településfejlesztési Nonprofit Kft.-vel terveznek konzorciumi együttműködési megállapodást kötni. A konzorcium vezetője a gyulai önkormányzat lesz. A testület felhatalmazta a polgármestert, hogy a vonatkozó együttműködési megállapodásokat írja alá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában