Összefoglaló

2024.09.14. 21:27

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. szeptember 14.

A szombat sem telt eseménytelenül Békésben; nézzük mi-mindenről írtunk 2024. szeptember 14-én.

Beol.hu
hírösszefoglaló, visszatekintő, összefoglaló
Ismét elhoztuk a leglényegesebb híreket

A Dirty Slippers nagy utat járt be a gyulai-békéscsabai indulása óta. Az idén 15 éves Dirty Slippers újabb mérföldkövet pipálhat ki a bakancslistáján, hiszen novemberben régi álmuk válik valóra: Angliába mennek turnézni.

A legtöbb túzok a Dévaványai-Ecsegi pusztákon él. Az idei költések eredményeként tovább növekszik az állomány.

Dariday Róbertre emlékeztek a Békéscsabai Jókai Színházban szeptember 17-én, kedden 17 órakor. Az ingyenes közösségi programra szeretettel várják a nézőket is. Dariday Róbert 2020-ban lett a Békéscsabai Jókai Színház örökös tagja.

Augusztus második felében szép számban láttak vonuló hamvas rétihéjákat a Körös-Maros Nemzeti Park tájain. Bár a pusztákon kevés most a táplálék, mégis szívesen megállnak itt, akár több napra is.

Mennyi élmény, jó közösségben eltöltött idő és ismeretszerzés egyszerre. Ez jellemezte az Orosházi nyugdíjas Pedagógusok Egyesületének a tagjait 2024-ben is. De még nincs vége az esztendőnek. A napokban Ópusztaszeren jártak, miközben már körvonalazódik egy nyíregyházi, hortobágyi és egy hosszabb, erdélyi túra is. Makuláné Gulicska Valéria hírportálunknak az ópusztaszeri, nyárbúcsúztató, élménydús kirándulásukról számolt be.

A napokban két alkalommal is Békéscsaba vendége volt Vatai Gabriella, a Magyar Röplabda Szövetség júliusban megválasztott elnöke. Vatai Gabriella Látogatást tett a Békéscsabai Röplabda Akadémián, legutóbb pedig előadást tartott a III. Békéscsabai Nemzetközi Sporttudományos Konferencián.

Teljesen felújították a játszóteret Vésztőn, a művelődési központ mögötti téren. A 17 millió forintos beruházás eredményeként megújult játszótér rögtön népszerűvé is vált a kisgyermekes családok körében, a nyári időszakban volt, hogy egyszerre több tucatnyi gyermek játszott a területen.

Huszonharmadik alkalommal rendezték meg a 23. Meseházi Szüreti Mulatságot szombaton délután Békéscsabán, a Meseházban. A nagy hagyományokkal bíró Meseházi Szüreti Mulatságon ezúttal is elkészült a kiváló must, kisült a kenyérlángos, de a gyerekeket, illetve a családokat kézműves foglalkozások és diafilmvetítés is várta.

Tizedek alkalommal rendezte meg az Egészségutca elnevezésű programot a Békéscsaba Városi Nagycsaládosok Egyesülete szombaton délután a CsabaPark rendezvénytermében. Az Egészségutca strandjain 32 kiállítóval találkozhattak az érdeklődők, de egyéb programok is szolgálták a kikapcsolódást, illetve hívták fel a figyelmet a megelőzés, az egészség fontosságára.

Felnőtt, ifjúsági standard, junior tíztánc, senior standard és profi latin ranglistaversenyt rendeztek szombaton a Csabagyöngye Kulturális Központban. A társastánc ranglistaversenyt a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület és a kulturális központ hívta életre.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában