Elnöki tisztség

2024.06.24. 18:49

Újabb jelölt jelentkezett be a Momentum vezetésére

Tompos Márton arról is értekezett, hogy „szolgáltatópártot” fognak építeni.

MW

Tompos Márton a Momentum képviselője indul a párt elnöki pozíciójáért

Forrás: MTI

Fotó: Bruzák Noémi

Indul a Momentum elnöki tisztségéért Tompos Márton, a párt alelnöke és parlamenti frakcióvezető-helyettese, amit a politikus a közösségi oldalán jelentett be. Mint Tompos fogalmazott, nyolc év momentumozás, XYZ vlog, szóvivőség, előválasztási jelöltség, korrupcióvadász munkacsoport, országgyűlési képviselőség, majd végül alelnökség és rengeteg kedves személyes megkeresés után megpályázza az elnöki tisztséget – adta hírül a Magyar Nemzet.

A jelölt kijelentette, hogy a lengyel szövetségpolitikát venné mintaként, eszerint

a teljes összeborulás hiteltelen, ha egymással acsarkodó szereplők alkotják, de a hiteles szereplőkkel elengedhetetlen a koordináció, őket pedig meg fogja keresni egy együttműködési ajánlattal.

Arról is értekezett, hogy „szolgáltatópártot” fognak építeni. Elege van abból, hogy egyesek arról beszélnek, milyen intézkedéseket hoznak majd kormányra kerülés esetén, de nem tesznek ezért semmit. A hasonló cipőben járó török ellenzéknek szerinte bejött a szolgáltatópárt építése, ezért nekik is meg kell próbálni. Nem felejtette el megjegyezni azt sem, hogy Magyarország rég nem demokrácia.

Tompos Márton kifejtette: tanulnak a hibáikból és a sikereikből, de nem tudni, mi az oka annak, hogy az önkormányzati választásokon egyes helyeken nyert a baloldali ellenzék, máshol pedig nem tudták leváltani a kormánypártokat. Megígérte, hogy meg fogják érteni a folyamatok okait, és leváltják a rendszert. – Szükség van itthon egy liberális pártra, szükség van egy erős Momentumra, és le kell váltani a NER-t. Ezek azonban csak eszközök, a cél egy békés és nyugodt Magyarország – fogalmazott, egy olyan képet a bejegyzés alá téve, amin az olvasható angolul, hogy: „b*ssza meg a NER.”

A cikk ITT folytatódik!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában