EURO-2024

2024.06.27. 11:41

Hiába szorítottunk Portugáliának, borult a papírforma

Euro–2024 A labdarúgó Európa-bajnokság valamennyi játéknapját egy-egy szakértővel értékeljük, aki elmondja, hogyan látta az aktuális mérkőzéseket. A csoportkör utolsó négy szerdai találkozójáról Tóth Márton, a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Vármegyei Igazgatósága instruktora, a Békéscsabai Előre Spartacus korábbi kapusa mondta el meglátásait.

Gajdács Pál

Tóth Márton szerint a magyar válogatott továbbjutása az első mérkőzésen múlott

Fotó: A szerző felvétele

Szlovákia-Románia

Mindkét csapat óriási lendülettel kezdett, a szlovákok egy nagyszerű fejes góllal szerezték meg a vezetést, majd a románok egy jogos büntetővel kiegyenlítettek. Úgy láttam, hogy ezután mindkét fél elégedett volt a döntetlennel, ami azt is jelentette, hogy tovább is jutottak, meglepetésre Románia az első helyen. Amilyen küzdőszellemet tanúsítottak, teljesen megérdemelten.

Ukrajna-Belgium

Meglehetősen gyenge színvonalú mérkőzést vívott egymással a két együttes. A belgák eddigi szereplése csalódást okozott, fáradtan, enerváltan mozogtak. Még a karmester Kevin de Bruyne is, aki nem vette hátára a csapatát. Az is igaz, hogy a csoportmeccseken Romelu Lukaku három gólját is érvénytelenítette a VAR-rendszer. Sokat kell még javulniuk, hogy a nyolcaddöntőben Franciaország ellen felvegyék a harcot. Ukrajna szimpatikus csapat, nem szokványos, hogy négy ponttal az utolsó helyen kiestek.
Georgia-Portugália

Nagyon szurkoltam, a portugáloknak, mert sikerük esetén a magyar válogatott is továbblépett volna. Nem jött be a papírforma, a grúzok teljesen megérdemelten győztek. Sajnálom a válogatottunkat, az első első meccsre nem voltunk felpörögve és többen – így például Szalai Attila – nem voltak játékban. Szoboszlai Dominik teljesítményén meglátszódott a sérülése, míg Svájc ellen Orban Willi sem játszott csúcsformában, a harmadik svájci gólban vastagon benne volt. Mérkőzésről-mérkőzésre javult a csapat játéka, de sajnos elmaradt a továbbjutás.
Csehország-Törökország

Jól megszervezett védekezéssel léptek pályára a csehek, jól is kezdtek, de a huszadik percben Barákot két sárga lap után kiállították jogosan. Rengeteg szurkolójuk miatt a „hazai” pályán küzdő törökök kétszer is vezettek, az Eb-től búcsúzó csehek az ellenfél első góljára még tudtak válaszolni, a másodikra már nem.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában