Csalás

2024.08.06. 11:50

Napokig hesszelt egy gyulai szállodában, aztán fizetés nélkül lépett le

Kisebb kárt okozó csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 42 éves büntetett előéletű borsodi, felsőzsolcai férfival szemben, aki tavaly nyáron fizetés nélkül távozott az egyik gyulai szállodából. A járási ügyészség indítványa szerint a ki nem fizetett szállásdíjat is meg kell majd utólag fizetnie a szálláshely részére. Miután fizetés nélkül távozott a szállodából, még a szobakulcsot is magával vitte.

Papp Gábor

A férfi a vádbeli időben rendszeres jövedelemmel, munkaviszonnyal nem rendelkezett. Ennek ellenére tavaly július 28-án az egyik internetes szálláskereső oldalon a saját adataival, a július 28-30-i közötti időszakra két fő részére „delux” szállást foglalt az egyik gyulai hotelben oly módon, hogy a szállás ellenértékének megfizetése valójában nem állt a szándékában. A férfi és kísérője a szállást elfoglalták, a szolgáltatásokat igénybe vették, majd távozáskor azok ellenértékét a férfi a szálloda üzemeltetője számára nem fizette meg, fizetés nélkül távozott, szobájuk kulcsát magával vitte. 

hotel. fizetés nélkül távozott, szálloda, kijelentkezés
Fizetés nélkül távozott a férfi és még a szobája kulcsát is magával vitte. Illusztráció/Shutterstock

Fizetés nélkül távozott, majd eltűnt

A szálláshely munkatársai július 30-án több alkalommal kíséreltek meg kapcsolatba lépni a férfival, aki a szállásdíj megfizetésére kezdetben ígéretet tett, azonban ezt követően a további hívásokra nem reagált, elérhetetlenné vált. A férfi fenti cselekményével jogtalan haszonszerzési céllal tévedésbe ejtette, majd a szállásdíj utólagos megfizetésének ígéretével tévedésben tartotta a szálláshely munkavállalóit, amely cselekményével összesen több mint 100 ezer forint kárt okozott, mely jelenleg is megtérítetlenül fennáll – írták az ügyészségi közleményben.

Az utóbbi időben nem ez az egyetlen ilyen eset.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában