Beol podcast

2024.08.23. 09:25

Királyi és királynői kolbász: vendégünk Juhász György és felesége, Bori

Stúdiónk vendége a békéscsabai Juhász György és felesége, Juhászné Varga Bori volt. Beszélgetésünk apropóját az adta, hogy kiderült, idén október 24-27. között rendezik meg a Csabai Kolbászfesztivált.

Nyemcsok László

Ennek beharangozó és nagyon fontos eseménye lesz október 10-én a nemzetközi szárazkolbászverseny. Itt kiderül, ki lesz idén a csabai kolbászkirály vagy kolbászkirálynő. Juhász György és felesége, valamint fiuk, Gyuri aki a békéscsabai Előre futballcsapatának oszlopos tagja és csapatkapitánya volt, már félretette a versenydarabokat. Juhász György és Bori volt már a legjobb a legjobbak között.

Juhász György, kolbász, kolbászfesztivál, szárazkolbász
Juhász György és Bori hangsúlyozta, a kolbász igazi titkára egy szó van: odafigyelés Fotó: Beol.hu

A házaspár kitért arra, a csabai kolbász fűszerezésének titkát már mindenki tudja. Ezek is nagyon fontosak, hogy házi paprika színezze és erősítse a húst, házi fokhagyma kerüljön bele az egész kömény és a só mellé. Az arányokat is meg lehet már nézni akár interneten is, és ízlés szerint fűszerezhetjük a kolbászt. Ugyanakkor rengeteg múlik a bélen, a töltésen, majd a füstölésen és a tároláson.
Juhász György és Bori hangsúlyozta, a kolbász igazi titkára egy szó van: odafigyelés. Ők is naponta megnézik a kolbászokat a kamrában, hogy a hőmérsékletet, a páratartalmat illetően be kell-e avatkozniuk. Ha netán kés van a kezükben, akkor azzal avatkoznak be, és falatoznak a házi vastagból vagy a vékony lángoltból.   

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában