Javulás

2 órája

Kempf Zozo állapotáról jó hírek érkeztek

Kempf Zoltán súlyos balesete után már elhagyhatta az intenzív osztályt, most pedig a neurológus szakorvos és az MKSZ szakmai alelnöke, a BMX Freestyle szakág vezetője is jó hírekkel szolgált az állapotával kapcsolatosan. A súlyos agyrázkódást és a többszörös arccsonttörést követően Kempf Zozo lábazodik, állapota bíztató és külön jó hír, hogy sem csigolya, sem gerincvelő sérülés nem mutatható ki – írja a bringasport.hu

Papp Gábor

Dr. Bessenyei Dávid, a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) által felkért neurológus szakorvos elmondta, a sportolóval és svájci kezelőorvosaival videóhívás formájában egyeztettek, így képet kapott Kempf Zozo állapotáról. A klasszis gyulai kerékpáros a svájci BMX freestyle Európa-bajnokságon szenvedett súlyos arcsérülést, több helyen arccsonttörést, amikor tökéletes gyakorlat befejezése után egy visszafordulásból balszerencsésen ért talajt.

Kempf Zozo, baleset, állapot
Kempf Zozo állapota a történtekhez képest kielégítő és megnyugtató.  Fotó: MW-archív

Kempf Zozo állapota a történtekhez képest kielégítő

– Állapota a történtekhez képest kielégítő és megnyugtató. Arccsonttörést és súlyos agyrázkódást szenvedett. Szerencsés módon csigolya vagy gerincvelő sérülés nem történt, így mozgás készséggel, koordinációval kapcsolatos károsodás nem alakult ki. Mindenképp bizakodóak lehetünk, mert állapota stabil és napról napra jobban érzi magát. Biztosak lehetünk benne, hogy Zozo sportban mutatott elszántsága a gyógyulásban is sokat számít majd – mondta a szakember a bringasport.hu oldalon.

Hatalmas mentálisa ereje van

Város Viktória MKSZ szakmai alelnök, szakágvezető úgy nyilatkozott, Zozo az elmúlt napokban is bizonyította, milyen hatalmas mentális ereje van. Az orvosokkal és az ápolókkal angolul és magyarul is kommunikál. Mint mondta; az MKSZ mindenben segíti és támogatja Zozo felépülését. Hazatérését az elkövetkezendő időszakban az állapotának javulása fogja meghatározni. A hazai és a nemzetközi BMX-es közösség támogatását fejezte ki társuk iránt, amely ismét bizonyította a kerékpárosok hatalmas összetartását. Város Viktória hozzátette, a sajtó munkatársait kérik, tartsák tiszteletben a család kérését, miszerint Zozo gyógyulása a legnyugodtabb körülmények között történhessen.

Sokat segített a nagykövetség

A Magyar Kerékpáros Szövetség szeretné köszönetét kifejezni a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársainak, Magyarország berni nagykövetségének, különös tekintettel dr. Kroll Eszter konzul asszonyra, akik óriási segítséget nyújtottak Zozo zökkenőmentes és hatékony ellátása érdekében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában