Százötven csapat gyúrt

3 órája

Ekkora bulit még nem élt meg a Csabai Kolbászfesztivál – galériával, videóval

Középiskolások, főiskolások, egyetemisták kolbászgyúró versenyét rendezték meg a CsabaParkban pénteken délelőtt. Százötven csapat gyúrt és töltött a Csabai Kolbászfesztivál második napjának versenyén, 35 szakavatott zsűritag pontozott az asztaloknál. Maximum 5 fős csapatok indulhattak, de körbe vette őket a baráti társaság tízszer ennyi emberrel, és igazi, kolbászfesztiváli hangulattal.

A Csabai Kolbászfesztivál pénteki versenyén az első kérdés a legtöbb csapatnál a CsabaParkban az volt: van egy ötezresed? A csapatok felkészültek darálóval, töltővel, fűszerekkel, csak az maradt ki, hogy hús is kell a kolbászhoz. Ehhez pedig, az öt kiló húsért  le kellett tenni ötezer forint kauciót.

Csabai Kolbászfesztivál
A Csabai Kolbászfesztivál pénteki versenye is hozta magát. Fotó: Dinya Magdolna

Simán megoldották azonban a közép- és főiskolások, egyetemisták, akikről szólt a pénteki verseny. Több csapatnál speciális volt a munkamegosztás, a lányok gyúrtak, töltöttek, a fiúk pálinkáztak, és ahogy mondták, készülnek a díjkiosztóra. Többen elmondták, ekkora bulit még nem élt meg a Csabai Kolbászfesztivál.

A válasz általában az volt, inkább sört, mint savanyút  

A kiírásban az szerepelt, a versenyzőknek kötény, sapka, egységes formaruha vagy jelmez használata ajánlott, de nem kötelező. A csapatok viszont ezt magukra vették, és ötletesebbnél ötletesebb versenyöltözékekben töltöttek. Ahogy többen elmondták, összejöttek az ország számos pontjáról, de a csabai „csékát”, vagyis csapatkapitányt kérdezték meg, hogy mit hozzanak. A válasz általában az volt, hogy inkább sört, mint savanyút.  

A Csabai Kolbászfesztivál zsűrijének 30 centis darabot kellett leadni

A versenyben részt vevő csapatoknak egy darab, 30 cm-es kolbászt kellett leadniuk a zsűrizéshez. A bírálók értékelték a kolbászkészítés folyamatát, a kolbász esztétikai megjelenését, a megsütött kolbász ízét, állagát, az asztal dekorációt.  A zsűri a készítés folyamatának és a nyerskolbász állagának minősítése és rangsorolása alapján, a kolbászokat azonos konyhai körülmények között süttette meg.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában