Támogatás

2024.06.06. 07:43

Hiába tagadják, háborúpárti a magyar baloldal (videó)

Az ellenzék képviselői rendre olyan kijelentéseket tesznek, amelyekből jól látszik, hogy az ukrajnai harcokat támogatják – mutat rá cikkében a Magyar Nemzet.

MW

Gyurcsány Ferenc, a DK frakcióvezetője reagál Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására az Országgyűlés plenáris ülésén 2024. február 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Máthé Zoltán

A magyar baloldal rendre tagadja, hogy háborúpártiak lennének, ám valójában már többször is hitet tettek az ukrajnai harcok támogatása mellett. Emlékezetes, Gyurcsány Ferenc korábban úgy nyilatkozott, hogy „aki nem akar meghalni Ukrajnáért, az pocsék ember”. A DK elnöke mindössze néhány nappal a konfliktus kirobbanása után pedig egyértelműen a fegyverszállítások mellett állt ki és kritizálta Orbán Viktor miniszterelnököt, amiért a kárpátaljai magyarok biztonságára hivatkozva megtagadta, hogy hazánk fegyvert küldjön Ukrajnába – idézi fel a Magyar Nemzet.

Nemrég a baloldal új reménysége, Magyar Péter azt mondta, hogy az ellenzék nem háborúpárti, ezzel szemben a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyaltak a Tisza Párt alelnöke programalkotást segítő csoportjának tagjai.

A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában. A hírre Magyar Péter is reagált, aki először még tagadta, hogy kormányra kerülésük esetén visszaállítanák a sorkatonaságot Magyarországon. Aztán egy nappal később mégis fontosnak tartották törölni az erről szóló Sorkatonaság bevezetése nevű szobát. 

Menczer Tamás: a helyzet súlyos, vasárnap mindenkinek ott kell lennie, aki békét akar

„Háborúpártiak azt mondják, hogy a háború nem veszélyes” – kezdi videójában a Fidesz–KDNP kommunikációs igazgatója, aki emlékeztet arra, hogy: Emmanuel Macron, francia elnök beszélt az atombombák bevetésének lehetőségéről, a németek pedig a mindenkire kiterjedő sorozást firtatták.

„Tehát a helyzet rendkívül súlyos. Vasárnap mindenkinek ott kell lennie, aki békét akar és támogatnia kell. Ezt kérem tisztelettel, Orbán Viktort és a Fidesz KDNP-t” –hangsúlyozta Menczer Tamás.

Ugyancsak Magyar Péter háborúpártiságára utal, hogy szombaton, közvetlenül a békemenet után az újdonsült politikus online sajtótájékoztatóján követelte a kormánytól, hogy állítsák le a háborúellenes kampányt.

Érdekes egybeesés, hogy Magyar megszólalását követően törölte a Facebook az M1 Híradó közösségi oldaláról Orbán Viktor miniszterelnök békemeneten elmondott beszédének felvételét.

A teljes cikk ITT olvasható.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában