A háború pártján

2024.05.30. 06:42

Magyar Péterék csoportjában támogatják a sorkatonaságot

Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai közt folyamatosan téma a háború és annak kapcsán a sorkatonaság bevezetése – hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

MW

Magyar Péter, a Tisza párt európai parlamenti listavezetője, a párt alelnöke beszédet mond a debreceni Református Nagytemplom előtt tartott anyák napi nagygyűlésen 2024. május 5-én

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Mint ahogy a Magyar Nemzet szerdán délelőtt megírta, akár a nőkre is kiterjedő sorkatonaság bevezetéséről tárgyalnak Magyar Péter programalkotást segítő csoportjának tagjai. 

A szándék komolyságát jelzi, hogy Sorkatonaság bevezetése címmel külön szobát is kapott a téma Magyarék Discord-csoportjában.

Bár Magyar cáfolni próbálta a hírt, de a felügyelete álló csoportban nem törölték a témát. Sőt, váratlan megerősítés is érkezett. A hírt berakva a csoport tagjai közül többen megerősítették a sorkatonaság-párti álláspontjukat.

Az egyik tag arról írt, hogy az ukrán háború miatt szükség lenne sorkatonaságra.

A hozzászóló egy szélsőségesen háborúpárti amerikai szervezetre (Institute for the Study of War) hivatkozva arról írt, hogy orosz–NATO háború lesz.

Más pedig úgy reagált: „Nyilván kellene erre egy stratégia.”

A teljes cikk a részletekkel ITT olvasható.

Menczer Tamás: ez a terv! (videó)

Ha valaki megnézi, hogy mit mondanak a németek, akkor egészen világos. Kötelező sorkatonaságot akarnak, elmondta a védelmi miniszterük.  Manfred Weber pedig elmondta, világosa, európai kontextusban, hogy sorkatonaságot akar” – emlékeztetett a közösségi oldalára feltöltött videóban a Fidesz kommunikációs igazgatója. 

„Ez a háborúpártiak terve, Weberrel az élen, hozzá akar csatlakozni Magyar Péter” – szögezte le, hozzátéve, hogy „ június 9-én ezért is le kell győznünk a baloldalt.”

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában